Φυλάκιση 67 ετών αλλά θα εκτίσουν… 8 χρόνια

96
Συνολική ποινή φυλάκισης 67 ετών από την οποία θα εκτίσουν τα 8 χρόνια, επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε δύο Ουκρανούς ηλικίας 40 και 44 ετών οι οποίοι είχαν συλληφθεί για τη μεταφορά 65 παράνομων αλλοδαπών στα νησιά μας.

Η υπόθεση εκδικάστηκε προχθές, και πρόκειται για τις εφέσεις που είχαν ασκήσει οι δύο Ουκρανοί οι  οποίοι τον Ιούλιο του 2017 είχαν καταδικαστεί από το πρωτόδικο δικαστήριο (Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου) σε συνολική ποινή κάθειρξης 133 ετών και 3 μηνών και συνολική χρηματική ποινή 69.000 ευρώ έκαστος, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της ποινής αυτής, οι δύο κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και έτσι προχθές κατάφεραν να μειώσουν τις ποινές τους, αφού το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Δημήτρη Βερβέρη και Σεβαστιανού Κούρκουλου τους αναγνώρισε ελαφρυντικά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 40χρονος Ουκρανός και ο 44χρονος συμπατριώτης του, είχαν εντοπιστεί στις 10 Αυγούστου του 2016 μεταξύ της νησίδας Κίναρος και της Αμοργού, να μεταφέρουν από τα τουρκικά παράλια 65 παράνομους αλλοδαπούς.