Λέσβος: Ένοχος με αναστολή ο καθηγητής που παρενοχλούσε με μηνύματα ανήλικη μαθήτρια

Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου – Άσκησε έφεση μετά την ανακοίνωση της απόφασης

Σε 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή λόγω του πρότερου έντιμου βίου καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης έναν γυμναστή που υπηρετούσε σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου για το αδίκημα της σεξουαλικής παρενόχλησης κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ανήλικης μαθήτριας, μόλις 14 ετών.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ στο δικαστήριο διαβάστηκαν τα μηνύματα που είχε στείλει ο καθηγητής στη μαθήτρια από το καλοκαίρι του 2017 έως και το 2018.

«Πρόκειται για μια δίκαιη απόφαση υπό την έννοια της διάγνωσης της ενοχής του κατηγορουμένου, διότι οι υποθέσεις αυτού του είδους είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθούν στην πράξη μια και τα στόματα είναι ερμητικά κλειστά. Η κοινωνία δεν είναι έτοιμη να υποστηρίξει την ανάδειξη τέτοιων εγκλημάτων», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Δημοσθένης Χατζηγιάννης.

«Είμαι χαρούμενη με την απόφαση του δικαστηρίου γιατί καθ΄ όλη την ακροαματική διαδικασία ένοιωθα πολύ άσχημα με όσα ειπώθηκαν. Ήταν σαν να ξαναζούσα τα γεγονότα και ένοιωθα πολύ άσχημα» δήλωσε η εγκαλούσα.

Η δικηγόρος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Πελαγία Ανδριώτου δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις. Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση μετά την ανακοίνωση της απόφασης από το δικαστήριο.

To Top