Φιλιππίνες: Κάθειρξη 129 ετών σε Αυστραλό παιδόφιλο – Ένα από τα θύματά του ήταν 18 μηνών

«Ελπίζω αυτή η καταδίκη να στείλει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα σε όλους τους βιαστές» δήλωσε η εισαγγελέας του Καγκαγιάν ντε Όρο

Σε κάθειρξη 129 ετών σε φυλακή των Φιλιππίνων καταδικάστηκε ένας Αυστραλός παιδόφιλος που δρούσε στην ασιατική χώρα στοχοποιώντας ακόμα και παιδιά 18 μηνών.

«Ελπίζω αυτή η καταδίκη να στείλει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα σε όλους τους βιαστές, όλους τους διακινητές ανθρώπων, για τις συνέπειες των εγκλημάτων τους» δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, η εισαγγελέας της πόλης Καγκαγιάν ντε Όρο στα νότια της χώρας.

Σύμφωνα με την Guardian, πρόκειται για τη δεύτερη καταδίκη του Πίτερ Γκεράρντ Σκάλι, ο οποίος εξέτιε ήδη ποινή ισοβίων για τον βιασμό και τη διακίνηση κοριτσιών.

Ειδικοί προειδοποιούν ότι οι Φιλιππίνες έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο hotspot για την σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών, με τη φτώχεια και την ευρεία χρήση της αγγλικής γλώσσας να διευκολύνουν τη δράση των παιδόφιλων.

Το δικαστήριο του Καγκαγιάν ντε Όρο εξέδωσε την απόφασή του για τον Σκάλι και τους τρεις συγκατηγορούμενούς του την περασμένη εβδομάδα. Συνολικά, τα τέσσερα άτομα κατηγορούνταν για 60 αδικήματα, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής κακοποίησης και της διακίνησης παιδιών. Η γυναίκα με την οποία διατηρούσε σχέση ο Σκάλι, ονόματι Λόβλι Μαργκάλο, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 126 ετών, ενώ οι άλλοι δυο συγκατηγορούμενοί του σε ποινές άνω των εννέα ετών.

Ο Σκάλι. ο οποίος ζούσε στις Φιλιππίνες από το 2011, συνελήφθη το 2015. Όπως αποκαλύφθηκε είχε έρθει στη χώρα για να αποφύγει τη δίωξη για απάτες στην Αυστραλία και μετά την άφιξή του δημιούργησε ένα μεγάλο δίκτυο διακίνησης παιδικής εκμετάλλευσης, καταγράφοντας τον εαυτό του να βιάζει ανήλικα κορίτσια από φτωχές οικογένειες και προβάλλοντας την αποτρόπαια κακοποίηση live στο dark net. Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ο Σκάλι διατηρούσε σχέση με δυο γυναίκες που τον βοηθούσαν να βρίσκει τα θύματά του.

To Top