Βόλος: Φυλάκιση σε εργολάβο για εργατικό δυστύχημα στο οποίο είχε σκοτωθεί 41χρονος

111
Στις 2 Οκτωβρίου του 2019, ο 70χρονος εργολάβος απασχολούσε στις οικοδομικές εργασίες που εκτελούσε έναν 41χρονο Αλβανό, ο οποίος έπεσε από τον δεύτερο όροφο και σκοτώθηκε
Για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παράβαση των διατάξεων περί προδιαγραφών ασφάλειας και υγείας σε εργοτάξιο, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ένας 70χρονος εργολάβος.

Στις 2 Οκτωβρίου του 2019, ο 70χρονος εργολάβος απασχολούσε στις οικοδομικές εργασίες που εκτελούσε έναν 41χρονο Αλβανό. Ο 41χρονος έχασε την ισορροπία του και έπεσε από τον δεύτερο όροφο και υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και εσωτερική αιμορραγία, με αποτέλεσμα να καταλήξει.

Ο 70χρονος στην απολογία ανέφερε ότι είχαν λάβει όλα τα μέτρα προστασίας και ο 41χρονος βιάστηκε, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό. Παράλληλα, ως μάρτυρας κατέθεσε και ένας συνάδελφος του θύματος, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν φορούσε ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και το θύμα ζώνη ασφαλείας όπως που τους είχε πει ο εργολάβος, ενώ ο 41χρονος επιχείρησε να σηκώσει ένα ασφαλτόπανο που έπρεπε να σηκώσει γερανός, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει στο κενό.