Ρόδος: Καταδίκη 6 μηνών με αναστολή επειδή πέταξε φιάλη υγραερίου σε αστυνομικούς

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων βρέθηκε 46χρονος ο οποίος, όταν θέλησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ιαλυσού να του βεβαιώσουν τροχονομική παράβαση, εκείνος άρχισε να απασφαλίζει και να πετά φιάλες υγραερίου στο χώρο του πάρκινγκ.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί πριν από επτά χρόνια και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 46χρονου η υπόθεση παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη με την αυτόφωρη διαδικασία. Έτσι ο 46χρονος καταδικάστηκε στις 22 Οκτωβρίου 2015 από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή.

Κατά της απόφασης αυτής ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε στις 8 Νοεμβρίου από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων) το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Μανώλη Κουτσούκου, αναγνώρισε στον 46χρονο το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο όλα έγιναν στις 21 Οκτωβρίου 2015 στις 6.30 το απόγευμα οπότε και ο 46χρονος προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού προκειμένου να γίνει τροχονομικός έλεγχος στο ι.χ. φορτηγό του που οδηγούσε.

Όταν όμως οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τον 46χρονο ότι θα βεβαιωθούν σε βάρος του τροχονομικές παραβάσεις, εκείνος «περιήλθε σε υπερένταση συναισθήματος και αντέδρασε, αφαιρώντας με τη βία τα έγγραφα κυκλοφορίας και ταυτότητάς του»  από τους αστυνομικούς, βγήκε έξω από το αστυνομικό τμήμα πήγε στο αυτοκίνητό του και άρχισε να απασφαλίζει και να πετάει τις φιάλες υγραερίου που μετέφερε, μέσα στο πάρκινγκ του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού.

 

To Top