Θεσσαλονίκη: Τριετής φυλάκιση σε άνδρα για κατά συρροή βία κατά της πρώην συζύγου και της κόρης του

49

Ο άνδρας βγήκε από την κρεβατοκάμαρα του σπιτιού κρατώντας ένα ξύλο και ξεκίνησε να τις χτυπάει με βιαιότητα στο κεφάλι.

Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατά συρροή καταδικάστηκε την Πέμπτη άνδρας στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ξυλοκοπούσε βάναυσα την πρώην σύζυγο και την ενήλικη κόρη του.

Όπως μεταδίδει το thessnews.gr, η υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας έφτασε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, μετά και από το πιο πρόσφατο περιστατικό κακοποίησης το οποίο σημειώθηκε πριν από δύο εβδομάδες με θύματα την πρώην σύζυγο και τη 40χρονη κόρη του κατηγορουμένου.

Σοκ προκαλούν οι μαρτυρίες των δύο γυναικών, σύμφωνα με τις οποίες, το περασμένο Σάββατο, ο άνδρας βγήκε από την κρεβατοκάμαρα του σπιτιού κρατώντας ένα ξύλο προερχόμενο από καρέκλα και ξεκίνησε να τις χτυπάει με βιαιότητα στο κεφάλι.

«Χτύπησε την κόρη μου στο κεφάλι και εγώ προσπάθησα να την βοηθήσω. Την έχει μανία από μικρή και την χτυπάει. Έδερνε και εμένα παλιά και τα πέντε παιδιά. Ερχόταν το πρωί και με έδερνε, τα παιδιά έκλαιγαν», ανέφερε η πρώην σύζυγος του κατηγορούμενου, σημειώνοντας ότι ο άνδρας δεν κατοικεί πλέον μαζί τους, ωστόσο έχει βρει καταφύγιο στο διαμέρισμά της το οποίο έχει υποστεί σημαντικές ζημιές από πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από λίγο καιρό.

Θεσσαλονίκη ενδοοικογενειακή βία

freepik

«Ο πατέρας μάς χτυπάει από μικρά παιδιά, εμένα και τα αδέλφια μου. Είμαι 40 χρονών και πριν από μια εβδομάδα με χτύπησε στο κεφάλι, όπως και την μαμά μου. Πήρε το ξύλο και με χτυπούσε στο κεφάλι, αν δεν τον έπιανε η μάνα μου δε ξέρω τι θα είχε συμβεί. Πήδηξα από το παράθυρο για να γλιτώσω και ζήτησα βοήθεια», κατέθεσε με τη σειρά της η κόρη του κατηγορούμενου.

«Μας χτυπάει από μικρά παιδιά, η μάνα μου έχει αιμάτωμα στο κεφάλι. Το Σάββατο μας επιτέθηκε με ένα σκαλιστό μεγάλο ξύλο από καρέκλα. Πρώτα χτύπησε τη μάνα μου, μετά εμένα με το ξύλο και έβαζε τα δάχτυλά του για να μου βγάλει τα μάτια. Ήξερε πολύ καλά πού χτυπάει. Καταλάβαινε τι έκανε, δεν είχε πιει», σημείωσε.

Όπως είπε στη συνέχεια η γυναίκα, ο κατηγορούμενος επιτέθηκε στην ίδια και τη μητέρα της στις 19 Νοεμβρίου, όταν πήγαν στο καμένο σπίτι τους να πάρουν κάποια πράγματα. «Το σπίτι μας κάηκε και αυτός βρήκε την ευκαιρία να κάτσει μέσα στο καμένο σπίτι και δεν μπορούμε να το συμμαζέψουμε γιατί είναι μέσα αυτός. Όλα τα αδέλφια μας τα τραβάμε αυτά από μικρά παιδιά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον άντρα που καταδικάστηκε χωρίς αναστολή για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατά συρροή, επιβλήθηκε πρόσθετα και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης προσέγγισης των δύο γυναικών και της οικίας όπου διαμένουν.