Κρήτη: Ένοχος για ενδοοικογενειακή βία κρίθηκε πατέρας στα Χανιά

96

Στο δικαστήριο εξετάστηκαν δύο περιστατικά τα οποία συνέβησαν στο σπίτι του ζευγαριού τον Απρίλιο και το Μάιο του 2019.

Ένοχος για ενδοοικογενειακή βία κρίθηκε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, πατέρας στα Χανιά μετά από μήνυση που υπέβαλε η σύζυγός του. Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό και το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχο τον άνδρα επιβάλλοντας ποινή 10 μηνών με αναστολή.

Αξίζει να σημειωθεί, ως ένδειξη της συχνότητας με την οποία εκδικάζονται υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στην Κρήτη, ότι την ίδια ώρα και στο αυτόφωρο πλημμελειοδικείο εκδικαζόταν υπόθεση βιαιοπραγίας συζύγου σε βάρος της γυναίκας του, ο οποίο πιάστηκε επ’ αυτοφώρω μετά από κλήση στην αστυνομία.

Καταδίκη για ενδοοικογενειακή βία: Το χρονικό

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, στο δικαστήριο εξετάστηκαν δύο περιστατικά τα οποία συνέβησαν στο σπίτι του ζευγαριού τον Απρίλιο και το Μάιο του 2019, όταν μόλις είχε έρθει στον κόσμο το νεογέννητο μωράκι τους.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη όταν η γυναίκα έπιασε τον άνδρα της να ανταλλάσσει αργά το βράδυ μηνύματα με άλλη γυναίκα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει λογομαχία.

Την επόμενη μέρα εκείνος, σε έξαλλη κατάσταση της επιτέθηκε αρχικά με μαξιλάρι στον καναπέ και στη συνέχεια με ύβρεις και φωνές, μπροστά στο μωρό.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, συνέβη το δεύτερο επεισόδιο όπου η γυναίκα ένιωσε πως απειλείται η ζωή της. «Άρχισε να με τραβάει μπροστά στο μωρό (…) με έφτυνε, με έβριζε, μου φώναζε “θα σε σκοτώσω”, “εδώ θα γίνει ο τάφος σου” (…) με έριξε κάτω, μου έριξε δύο χαστούκια, με ακινητοποίησε, μου ξερίζωσε μια τούφα από τα μαλλιά» ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της.

Όπως κατέθεσε, το διάστημα που ακολούθησε, εκείνος συνέχιζε να της ασκεί πίεση με κάθε δυνατό μέσο και να προσπαθεί να της προκαλέσει προβλήματα και κυρίως οικονομική ασφυξία.