Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Καταδικάστηκε ομόφωνα ο 31χρονος που έριξε τη Γαρυφαλλιά από τα βράχια

81

Κρίθηκε ένοχος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Σύρου απεφάνθη για τη γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο. Ομόφωνα ένοχος ο 31χρονος  για την δολοφονία της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου τον Ιούλιο του 2021 

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο

(social media)

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, που αναγνώστηκε την Παρασκευή το μεσημέρι, ο 31χρονος κρίθηκε ένοχος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του cyclades24.gr, ο κατηγορούμενος καθ’ ομολογίαν δράστης του στυγερού εγκλήματος μεταφέρθηκε στα δικαστήρια υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας.

Η δίκη ξεκίνησε στις 8 Νοεμβρίου με τον 30χρονο να κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καθώς, σύμφωνα με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Νάξου και την εισαγγελική πρόταση είχε πλήρη επίγνωση των πράξεων του.

Την Πέμπτη, κατά την απολογία του που κράτησε περισσότερο από δύο ώρες, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δε μπορεί να θυμηθεί τι επακριβώς συνέβη εκείνες τις στιγμές. Έδωσε συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος και ύστερα αναφέρθηκε στο ιατρικό ιστορικό του, αλλά και για τις στιγμές που προηγήθηκαν του θανάτου της Γαρυφαλλιάς. 

Φολέγανδρος: Στον ανακριτή ο 30χρονος-Μπήκε νοσοκομείο-Οργή Κούγια

eurokinissi

Τι ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς

Σύμφωνα με τον 30χρονο, η γνωριμία του με τη Γαρυφαλλιά έγινε εκείνο το καλοκαίρι, ενώ ήταν η πρώτη φορά που πήγαιναν μαζί διακοπές. «Θυμάμαι την Γαρυφαλλιά να λέει “Τι είναι αυτό που κάνεις;” και όχι να φωνάζει βοήθεια. Δεν θυμάμαι να την σπρώχνω και δεν θυμάμαι πώς έπεσε στα βράχια. Κάποια στιγμή, με θυμάμαι να παίρνω το σακίδιό μου από το αυτοκίνητο και να πηγαίνω μέσα στην θάλασσα προκειμένου να της προσφέρω τις πρώτες βοήθειες. Της έκανα τεχνητές αναπνοές και της έδωσα το φιλί της ζωής για να την σώσω. Κάποια στιγμή είδα ότι το πρόσωπό της είχε ασπρίσει και ότι τα χείλη της είχαν μελανιάσει και έβγαζε αφρούς και νερά από το στόμα της. Τότε κατάλαβα ότι ήταν νεκρή» κατέθεσε ο 30χρονος στην απολογία του.

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο

eurokinissi

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου ζήτησε τη μεταβολή της κατηγορίας από «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» σε «πράξη εν βρασμώ ψυχής χωρίς δόλο», ενώ επέμεινε σε αυτό λόγω των ψυχικών διαταραχών του κατηγορουμένου αλλά και λόγω της έντονης ψυχικής φόρτισης με αφορμή το τροχαίο ατύχημα.

Οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου δε φαίνεται να έπεισαν την εισαγγελέα η οποία πρότεινε την ενοχή του 31χρονου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και μάλιστα δίχως ελαφρυντικά.

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο

cyclades24.gr

Τραγικά πρόσωπα οι γονείς και τα αδέλφια της Γαρυφαλλιάς που βρέθηκαν στη Σύρο, έχοντας στο πλευρό τους ανθρώπους από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον. «Προσπαθούν να βγάλουν τον φονιά τρελό, έχουν το θράσος να μην πάει στην φυλακή αλλά να νοσηλευτεί σε κάποια κλινική για να βγάλει αυτήν την ποινή όσο το δυνατόν πιο χαλαρά. Αυτό είναι αδικία», τονίζει ο πατέρας του θύματος.

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο

cyclades24.gr

Στις καταθέσεις τους, η μητέρα της Γαρυφαλλιάς δήλωσε πως έμαθε για τον θάνατο του παιδιού της από τους λιμενικούς και πως άρχισε να υποψιάζεται τι ακριβώς έχει συμβεί, όταν κανένας από την οικογένεια του κατηγορούμενου δεν επικοινώνησε μαζί τους.

Ανάλογα είχαν κινηθεί και οι καταθέσεις των τριών αδελφών της Γαρυφαλλιάς, οι οποίοι μίλησαν για μία φιλήσυχη και καλλιεργημένη κοπέλα, ενώ για τον κατηγορούμενο υποστήριξαν ότι η μέχρι τότε συμπεριφορά του, αλλά και οι πληροφορίες που είχαν για εκείνον δεν έδειχναν έναν άνθρωπο ψυχικά διαταραγμένο, ικανό να διαπράξει ένα τέτοιο έγκλημα.

Γαρυφαλλιά

cycklades24

Σημειώνεται ότι ο 31χρονος προφυλακίστηκε από την πρώτη στιγμή.