Καταδίκη 32 μηνών σε 54χρονo «νταή» που ξυλοκόπησε τους πάντες… σπίτι του

89
Το Εφετείο Λάρισας καταδίκασε χθες σε δεύτερο βαθμό σε 32 μήνες φυλάκιση, με αναστολή, έναν 54χρονο από το Νότιο Πήλιο, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2020 σάπισε στο ξύλο, μάνα, πρώην σύζυγο και κόρη

Βαριά παραμένει, αν και μειώθηκε συγκριτικά με την πρωτόδικη απόφαση, η καταδίκη που επέβαλε το Εφετείο της Λάρισας χθες, σε έναν 54χρονο σήμερα, από την Αργαλαστή Πηλίου, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2020, μέσα στην καραντίνα, σάπισε στο ξύλο τις τρεις γυναίκες. Τη μητέρα του, την πρώην σύζυγο και την κόρη του.

Ο κατηγορούμενος όταν τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ήταν 52 χρόνων. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο συνελήφθη από αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος Νοτίου Πηλίου επειδή επιτέθηκε στην 77χρονη μητέρα του, την 49χρονη πρώην σύζυγο και την 25χρονη κόρη του προκαλώντας τους σωματικές κακώσεις. Επίσης ο 52χρονος κατηγορούνταν και για παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς την κατοχή του είχαν βρεθεί τρία κυνηγετικά όπλα, των οποίων η άδεια είχε λήξει.

Σε βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία και είχε οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Παραπέμφθηκε για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε βάρος της μητέρας του, της πρώην συζύγου και της κόρης του, κατ’ εξακολούθηση και για παράνομη κατοχή κυνηγετικών όπλων.

Στο δικαστήριο που έγινε τον περίμενε βαριά καταδίκη. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών χωρίς αναστολή, αλλά άσκησε έφεση, που είχε αναστέλλουσα δύναμη και αφέθηκε ελεύθερος.

Στη δίκη είχε υποστηρίξει ότι έσπρωξε τη μητέρα του κατά λάθος, ενώ αρνήθηκε ότι άσκησε βία και ότι χτύπησε την πρώην σύζυγο και την κόρη του.

Η ηλικιωμένη μητέρα του στη δίκη είχε επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου, ενώ οι πρώην σύζυγός του και η 25χρονη κόρη του είχαν καταθέσει ότι τις χτύπησε και πως δεν ήταν η πρώτη φορά.

Χθες ο κατηγορούμενος φέρεται να προέβαλε τους ίδιους ισχυρισμούς στο δικαστήριο και ζήτησε να μειωθεί η ποινή του. Το Εφετείο Λάρισας τον καταδίκασε σε ποινή 32 μηνών, με αναστολή.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ