Κως: Καταδικάστηκε 27χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και δύο απόπειρες βιασμού

96

Ο ίδιος απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σκοπό να βιάσει τις γυναίκες αλλά να τις φιλήσει, ενώ αρνήθηκε ότι αποπειράθηκε να σκοτώσει την Γερμανίδα.

Σάλο είχε προκαλέσει η υπόθεση του 27χρονου στην Κω, ο οποίος κατηγορούνταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας και δύο απόπειρες βιασμού, όπως έγραψε το dikastiko.gr.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου κάθισε τη Δευτέρα o 27χρονος που κρίθηκε πρωτοδίκως ένοχος, χωρίς ελαφρυντικά, για μια απόπειρα ανθρωποκτονίας, δύο απόπειρες βιασμού και πρόκληση απλής σωματικής βλάβης. Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον έκρινε αθώο της πρώτης πράξης και ένοχο των άλλων δύο και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 9 ετών και 6 μηνών.

Απόπειρα ανθρωποκτονίας: Το χρονικό

Το απόγευμα της 12ης Οκτωβρίου 2019 καταγγέλθηκε στο τηλεφωνικό επιχειρησιακό κέντρο «100» της Β’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου περιστατικό απόπειρας βιασμού γυναίκας, η οποία καλώντας σε βοήθεια ανάγκασε τον δράστη να τραπεί σε φυγή. Πιο συγκεκριμένα, στις 18.00 το απόγευμα του Σαββάτου 12 Οκτωβρίου 2019, ο 27χρονος προσέγγισε μια 40χρονη στην περιοχή Λάμπη της Κω και την ώρα που βάδιζε την έπιασε από πίσω και προσπάθησε να της αφαιρέσει την μπλούζα που φορούσε.

Απόπειρες βιασμού

Pixabay

Η γυναίκα έβαλε τις φωνές και ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Ειδικότερα, την προσέγγισε και την έπιασε από πίσω, κλείνοντας με το ένα χέρι του το στόμα της, φιλώντας την στην πλάτη και προσπαθώντας παράλληλα με το άλλο χέρι του να της βγάλει το παντελόνι που φορούσε, με προφανή διάθεση να την βιάσει. Η γυναίκα άρχισε να φωνάζει και να αντιστέκεται και ο κατηγορούμενος τράπηκε σε φυγή.

Αμέσως μετά, κάλεσε η ίδια στο τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Λίγα λεπτά αργότερα προσήλθε στο σημείο περιπολικό όχημα και η παθούσα μπήκε σε αυτό προκειμένου να υποδείξει στους αστυνομικούς τον δράστη, ο οποίος είχε ξεφύγει με τα πόδια. Σε περίπου ένα χιλιόμετρο απόσταση αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τον κατηγορούμενο.

Ενώ αναζητείτο από τους αστυνομικούς βρέθηκε στην παραλία της περιοχής να τρέχει διότι λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε επιτεθεί σε μια 29χρονη τουρίστρια και προσπάθησε ομοίως να ασελγήσει εις βάρος της, αφαιρώντας της, την μπλούζα.

Στη δεύτερη περίπτωση ακολούθησε μια Γερμανίδα, η οποία διέμενε προσωρινά στην Κω, την άρπαξε με το ένα χέρι του από την μέση και με το άλλο χέρι της έπιασε τα οπίσθια και άρχισε να τη φιλάει στο λαιμό. Την έσπρωξε και την έριξε μέσα στη θάλασσα, κράτησε βίαια με το χέρι του το κεφάλι της κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας εμποδίζοντάς την να αναπνέει.

Απόπειρες βιασμού

Pixabay

Ο ίδιος απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σκοπό να τις βιάσει αλλά να τις φιλήσει, ενώ αρνήθηκε ότι αποπειράθηκε να σκοτώσει την Γερμανίδα.