Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό ο επίκουρος καθηγητής Μαιευτικής για σεξουαλική κακοποίηση φοιτητριών

42

Το δικαστήριο δέχτηκε και το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς

Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό ο επίκουρος καθηγητής Μαιευτικής για τη σεξουαλική κακοποίηση φοιτητριών του κατά τη διάρκεια γυναικολογικών εξετάσεων στο ιδιωτικό ιατρείο του.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 24 μηνών , με τριετή αναστολή, καθώς τον έκρινε ένοχο για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη εις βάρος και των δύο καταγγελουσών. Το Εφετείο δέχτηκε και το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς όπως μετέδωσε το grtimes.gr

Σε πρώτο βαθμό, ο γιατρός καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών , με τριετή αναστολή, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Η έφεση του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγραψε το dikastiko.gr πρωτόδικα την ενοχή του γιατρού για τη σεξουαλική κακοποίηση των δύο από τις τρεις φοιτήτριες πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας.

Οι καταθέσεις των δύο πρώτων καταγγελλουσών ήταν ειλικρινείς. Δεν υπήρχε άλλο κίνητρο για τις καταγγελίες. Οι ενέργειες του κατηγορούμενου κατά τη γυναικολογική εξέταση αποσκοπούσαν στη σεξουαλική του διέγερση ” ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός για τις δύο πρώτες καταγγέλλουσες. ” Διαφορετική” χαρακτήρισε την περίπτωση της τρίτης κοπέλας. ” Δεν βίωσε κάποια οδυνηρή εμπειρία στην εξέταση. Το ύφος και ο τόνος της φωνής της κατά την κατάθεση της κατέδειξαν ότι δεν έλεγε αλήθεια. Αλλά αδικήματα τελέστηκαν σε βάρος της (όπως άσεμνες χειρονομίες κ.α.) που διώκονται κατ΄ έγκληση. Δεν ήταν όμως κατάχρηση σε γενετήσια πράξη” επισήμανε η εισαγγελέας και ζήτησε να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη για αυτή την περίπτωση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γυναικολόγος καλούσε τις φοιτήτριες του στο ιατρείο του για δωρεάν εξέταση και τις παρενοχλούσε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Ακόμη φέρεται ότι προσπαθούσε να εξαγοράσει τη σιωπή των θυμάτων υπαινισσόμενος επαγγελματική αποκατάσταση και άλλοτε τις εκβίαζε απειλώντας για το αντίθετο.