Αθώοι για την κατηγορία της σύστασης συμμορίας για εμπορία όπλων από το Εφετείο Χανίων

80

Στους κατηγορούμενους δόθηκε η δυνατότητα έφεσης για αναστολή των ποινών τους.

Αθώοι για την κατηγορία της σύστασης συμμορίας για εμπορία όπλων κρίθηκαν τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου οι επτά κατηγορούμενοι της πολύκροτης υπόθεσης που απασχόλησε τις αρχές και την τοπική κοινωνία στα Χανιά τον Οκτώβριο του 2021.

Όπως είχε γράψει το dikastiko.gr, η δίκη των επτά ξεκίνησε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων ξεκίνησε στις 21 Δεκεμβρίου 2022, με τους κατηγορούμενους να αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράνομη κατοχή όπλων, εγκληματική ομάδα, συμμορία και εμπορία όπλων κατά συναυτουργία κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, μόνο ο ένας εκ των κατηγορουμένων κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της εμπορίας όπλων.

Υποψήφιοι δικαστικοί λειτουργοί

EUROKINISSI

Πολύκροτη υπόθεση στα Χανιά: Η απόφαση του Δικαστηρίου

Αναλυτικά το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του πρώτου κατηγορουμένου για τις κατηγορίες της παράνομης μετασκευής όπλων, της εμπορίας όπλων και της παράνομης κατοχής όπλων. Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν αφορούν τα όπλα που είναι λειτουργικά.

Για τον δεύτερο κατηγορούμενο το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του για τις κατηγορίες της μετασκευής όπλων χωρίς άδεια και της παράνομης κατοχής όπλων, χωρίς άδεια αποφασίστηκε η ενοχή του για την παράνομη κατοχή όπλων που δεν είχαν άδεια. Για τον τέταρτο κατηγορούμενο το δικαστήριο έκρινε ότι είναι ένοχος για την κατηγορία της παράνομης κατοχής όπλου χωρίς άδεια. Για τον έκτο κατηγορούμενο αποφασίστηκε η ενοχή του για την παράνομη κατοχή όπλων που δεν είχαν άδεια.

Τέλος για τον έβδομο κατηγορούμενο το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του για την κατηγορία της παράνομης κατοχής όπλου χωρίς άδεια. Το δικαστήριο κατά περίπτωση επέβαλε ποινές κάθειρξης από ένα έως και επτά έτη.

Σημειώνεται πως στους κατηγορούμενους δόθηκε η δυνατότητα έφεσης για αναστολή των ποινών τους.

Σεξουαλική παρενόχληση ανήλικης

freepik

Πολύκροτη υπόθεση στα Χανιά: Το χρονικό

Στα μέσα Οκτωβρίου του 2021, μετά από μεγάλη επιχείρηση σε Κίσαμο, Παλαιόχωρα, Αποκόρωνα και στην πόλη των Χανίων οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν «παράνομα εργαστήρια όπλων».

Επτά άτομα συνελήφθησαν ως μέλη του κυκλώματος, και όπως είχε ανακοινωθεί στα τρία πλήρως εξοπλισμένα παράνομα εργαστήρια όπλων βρέθηκαν μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν: 31 πολεμικά όπλα, 34 πιστόλια και περίστροφα, 13.000 φυσίγγια, 14 κάννες κυνηγετικών όπλων 45 κορμοί κυνηγετικών όπλων 4 σιγαστήρες και 70 γεμιστήρες.

Αρκετά όπλα ήταν κρυμμένα σε χωράφια και άλλους βοηθητικούς χώρους. Τα εργαστήρια ήταν πλήρως εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα μηχανήματα που χρειάζονται για την συντήρηση, την επισκευή αλλά και τις απαραίτητες… μετατροπές των όπλων.

Από τα επτά άτομα οι έξι ομολόγησαν το αδίκημα της κατοχής όπλων, αρνούμενοι ωστόσο την κατηγορία για σύσταση εγκληματικής ομάδας. Η έβδομη κατηγορούμενη αρνήθηκε τα πάντα σχετικά με την υπόθεση και τις κατηγορίες.