Αθώος λόγω αμφιβολιών 39χρονος που κατηγορείται για αρπαγή και ασέλγεια 6χρονης

25

Από την ιατροδικαστική εξέταση της 6χρονης, έπειτα από αστυνομική παραγγελία, δεν εντοπίστηκαν ευρήματα που να υποδεικνύουν σεξουαλική κακοποίηση.

Αθώος λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού και ασέλγεια ανήλικης, ένοχος για αποπλάνηση ανηλίκου κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου κρίθηκε 39χρονος.

Η είδηση της σύλληψης 39χρονου στην Πάτρα τον περασμένο Μάρτιο, για αρπαγή 6χρονης από διαμέρισμα προσώπου που είχε αναλάβει την προσοχή της, ενώ η μητέρα της βρισκόταν στο νοσοκομείο με το δεύτερο παιδί της, προκάλεσε αίσθηση και, παρά την κατηγορηματική άρνηση του κατηγορούμενου, μετά την απολογία του προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή. Η υπόθεση εκδικάστηκε τη Δευτέρα με τον 39χρονο για ακόμα μια φορά να αρνείται ότι ασέλγησε στην ανήλικη.

Κατά την ακροαματική διαδικασία για την κακουργηματική πράξη του βιασμού που επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης, δεν προέκυψε, βάσει των στοιχείων της δικογραφίας, του προανακριτικού υλικού και των μαρτυρικών καταθέσεων, με πληρότητα και σαφήνεια η τέλεση της πράξης, με αποτέλεσμα την αθώωση του 39χρονου. Αίσθηση, ωστόσο προκάλεσε η κατάθεση της μητέρας της ανήλικης πως σε μεταγενέστερο χρόνο από το συμβάν, η κόρη της της είπε πως «ποτέ δεν την πείραξε ο Ρουμάνος».

Από την ιατροδικαστική εξέταση της 6χρονης δεν εντοπίστηκαν ευρήματα που να υποδεικνύουν σεξουαλική κακοποίηση
Καθοριστικά, ωστόσο, για την καταδίκη του 39χρονου για αποπλάνηση και ασέλγεια της 6χρονης, ήταν τα όσα κατέθεσε το παιδί σε παιδοψυχίατρο για το επίμαχο χρονικό διάστημα, όπου ο 39χρονος φέρεται να τη μετέφερε διά της βίας στο διαμέρισμα που διέμενε σε πολυκατοικία πλησίον του Παμπελοποννησιακού Σταδίου.

Σύμφωνα με τις περιγραφές της, ο κατηγορούμενος άρχισε να την ακουμπά στα γεννητικά όργανα και να τη φιλά στον λαιμό και στο πρόσωπο. Από την ιατροδικαστική εξέταση της 6χρονης, έπειτα από αστυνομική παραγγελία, δεν εντοπίστηκαν ευρήματα που να υποδεικνύουν σεξουαλική κακοποίηση.

Προς ικανοποίηση του ίδιου του κατηγορουμένου και επιβεβαίωση του αρχικού του ισχυρισμού ότι ουδέποτε τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν, το δικαστήριο, κατόπιν πολύωρης ακροαματικής διαδικασίας, αθώωσε αυτόν ομόφωνα για την πράξη του βιασμού. Τον καταδίκασε για παραπλάνηση ανηλίκου σε γενετήσια πράξη επιβάλλοντάς του την κατώτερη ποινή.

Ο κατηγορούμενος, αμέσως μετά την απαγγελία της απόφασης άσκησε έφεση και θα υποστηρίξει εκ νέου την πλήρη αθωότητά του και ενώπιον του Δευτεροβάθμιου δικαστηρίου» δήλωσε η δικηγόρος, προσθέτοντας: «Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την υπόθεση, όσο ο κατηγορούμενος ρουμανικής υπηκοότητας κρατείτο στο ειδικό σωφρονιστικό κατάστημα Τρίπολης και από τη μελέτη του ανακριτικού υλικού, πείστηκα ότι δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να συνηγορεί στην τέλεση της πράξης του βιασμού ανηλίκου, πράξη η οποία επισείει ποινή ισόβιας καθείρξεως. Ως εκ τούτου, ανέλαβα να παρασταθώ ως συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου»

Ασέλγεια ανήλικης: Οι αντιφάσεις και η καταγγελία με καθυστέρηση
Για το συμβάν που φέρεται να συνέβη, σύμφωνα με την ανήλικη, μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 19 Μαρτίου, με την ίδια να το αποκαλύπτει άμεσα, αρχικά στον πατριό της και ακολούθως στη μητέρα της, δεν υπήρξε άμεση κινητοποίηση για να καταγγελθεί στην Αστυνομία. Αυτό συνέβη την επόμενη ημέρα, όταν αστυνομικοί βρέθηκαν στο διαμέρισμα του ζευγαριού, μετά από κλήση ενοίκου της πολυκατοικίας για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με φερόμενο ως δράστη τον σύντροφο της μητέρας και θύμα την κόρη της, με αποτέλεσμα ο 39χρονος κατηγορούμενος να συλληφθεί κατά την επιστροφή στο σπίτι του. Σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισής του, έχουν διαπιστωθεί αντιφάσεις μεταξύ των καταθέσεων του πατριού και της ανήλικης, για το τι πραγματικά συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου.