Εφετείο: Ένοχος ο οδηγός που προκάλεσε την οικογενειακή τραγωδία στην Κρήτη. Πήγαν να αγοράσουν γλυκά για τη γιορτή και σκοτώθηκε ο πατέρας

Και χθες η κατάθεση της συζύγου του αδικοχαμένου Βαγγέλη, λογιστή στο επάγγελμα, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης ήταν συναισθηματικά φορτισμένη, σύμφωνα με το cretalive. Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της. Έχασε το στήριγμα της, όπως είπε, και τα παιδιά της έμειναν ορφανά.

Με βάση το κατηγορητήριο, στο αίμα του 40χρονου σήμερα οδηγού εντοπίστηκε συγκέντρωση οινοπνεύματος 2,1 g/lt. Οδηγούσε δηλαδή υπό την επήρεια μέθης. Διαπιστώθηκε ακόμα ότι οδηγούσε χωρίς δίπλωμα. Διέθετε δίπλωμα, όμως του είχε αφαιρεθεί ως διοικητική κύρωση καθώς στο παρελθόν είχε βρεθεί να οδηγεί και πάλι υπό την επήρεια αλκοόλ. Ακόμα, σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα.

Στο πρωτόδικο δικαστήριο ο κατηγορούμενος είχε κριθεί ένοχος για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή καθώς και ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 7 ετών.

Χθες, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον έκρινε και πάλι ένοχο, του αναγνώρισε ωστόσο το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Η συνολική ποινή που του επιβλήθηκε είναι 4 έτη και 9 μήνες. Να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να καταδικαστεί όπως και πρωτόδικα. Ο δικηγόρος της τραγικής οικογένειας κ. Μάρκος Σαριδάκης, τόνισε ότι «το δευτεροβάθμιο δικαστήριο ουσιαστικά επικύρωσε την αυστηρότητα της ποινής που είχε επιβληθεί και πρωτόδικα στον κατηγορούμενο, επαναλαμβάνοντας ότι η οδηγική του συμπεριφορά ήταν εγκληματική καθώς εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα, είχε αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα (130 χλμ) και βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης με 2,1 g/lt» όπως είπε χαρακτηριστικά.

To Top