Θάνατος στο Πολυλίμνιο: «Αθώος ο διευθυντής Δασών, ένοχος ο δασάρχης»

97

Ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως έκρινε, τελικά, χθες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας το δασάρχη Καλαμάτας για το θάνατο της 24χρονης Παρασκευής από την Πάτρα στο Πολυλίμνιο τον Αύγουστο του 2016. Αθώο έκρινε το διευθυντή Δασών, που είχε κριθεί ένοχος από το πρώτο δικαστήριο.

Πρωτόδικα, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, είχαν αθωωθεί οι αιρετοί του Δήμου Μεσσήνης και στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και είχαν κριθεί ένοχοι ο διευθυντής Δασών Μεσσηνίας και ο δασάρχης Καλαμάτας, ενώ τους είχε επιβληθεί ποινή φυλακίσεως 2 ετών με τριετή αναστολή.

Χθες αθωώθηκε και ο διευθυντής Δασών Μεσσηνίας, ενώ στο  δασάρχη Καλαμάτας μειώθηκε η ποινή φυλακίσεως σε 14 μήνες με 3ετή αναστολή.

Δήλωση δικηγόρου οικογένειας
Το περιστατικό είχε συμβεί παραμονές του Δεκαπενταύγουστου του 2016, όταν τρεις κοπέλες, δύο αδελφές από την Πάτρα και μια φίλη τους από την Καλαμάτα, έκαναν διακοπές στην περιοχή μας και πήγαν να θαυμάσουν το Πολυλίμνιο. Όμως, μια μεγάλη κατολίσθηση καταπλάκωσε τα τρία κορίτσια. Η 24χρονη Παρασκευή από την Πάτρα έχασε τη ζωή της ακαριαία και η αδελφή της τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά. Σοβαρά τραυματίστηκε η 25χρονη φίλη τους.

Η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό ξεκίνησε να εκδικάζεται την Τρίτη, ενώ χθες εκδόθηκε η απόφαση. Αμέσως μετά ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης κοπέλας, Χρήστος Χρυσός, δήλωσε: «Ως πολιτική αγωγή είμαστε ευχαριστημένοι για την ποινική έκβαση της υπόθεσης, διότι πλέον τελεσίδικα αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε ποινική ευθύνη για τις εγκληματικές παραλείψεις της διοίκησης και, κατ’ επέκταση, των οργάνων και υπηρεσιών του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο οφείλει να μεριμνά και να διασφαλίζει τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών. Ωστόσο, καμία απόφαση δεν μπορεί να φέρει πίσω ένα νέο κορίτσι που χάθηκε πρόωρα, ούτε να αναπληρώσει το τεράστιο και οδυνηρό κενό στην οικογένεια».

Της Βίκυς Βετουλάκη