Ισόβια στη 30χρονη μητέρα για τη δολοφονία του 7χρονου γιου της

79
Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε η 30χρονη μητέρα για τη δολοφονία του 7χρονου Ανδρέα στην Κυψέλη το 2022. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει όλο το πανελλήνιο όταν αποκαλύφθηκε πως εκείνη και ο πατριός του παιδιού -ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του στις φυλακές της Κέρκυρας- είχαν σκοτώσει το μικρό αγόρι και μετέφεραν τα οστά του μέσα σε εργαλειοθήκη.

Ο εισαγγελέας της έδρας έκανε λόγο για μία από τις πιο οδυνηρές υποθέσεις της καριέρας του: «Είναι σκληρό να προσπαθήσει κάποιος να μπει στη θέση ενός 7χρονου, που έχει καταδικαστεί να ζήσει σε ένα περιβάλλον που το κακοποιεί συστηματικά και αδιαφορεί η γυναίκα που το έφερε στον κόσμο. Μια απίστευτη αδιαφορία. Επικαλείται ότι φοβόταν, ότι έπαιρνε ναρκωτικά που δεν αποδεικνύεται. Έχει μια πλήρη αδιαφορία και αναισθησία για την τύχη των παιδιών της. Έχει εθισμό με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, μπλέκει με τους λάθους ανθρώπους. Όταν βλέπεις έναν άνθρωπο βίαιο, σαδιστή, να βασανίζει τα παιδιά σου, οφείλεις να αντιδράσεις. Αυτή όμως έχει μια ψυχρότητα και μια έλλειψη συναίσθησης του ρόλου της ως μάνα. Ακόμα και αν δεχτούμε ότι δεν ήταν αυτή βίαιη, πώς γίνεται να μην έχει τη στοιχειώδη αντίδραση;».

«Η κατηγορουμένη επί τρεις μέρες βλέπει το παιδί να δέχεται μια απάνθρωπη τιμωρία. Ξέροντας ότι δεν έχει φάει και ότι του έχει κλείσει το στόμα ο σύντροφός της και δεν κάνει τίποτα. Όταν έφτασε η κατάσταση στο απροχώρητο και το παιδί έπεσε, ο σύντροφος της έδωσε εντολή να φύγει και θα το τακτοποιήσει. Τι θα τακτοποιήσει; Αν δεν το ήξερε, θα είχε αγανακτήσει και θα είχε πάει κατευθείαν στην αστυνομία», πρόσθεσε ο εισαγγελέας και ζήτησε την ενοχή της.

Τι ισχυρίστηκε στην απολογία της

Νωρίτερα, η 30χρονη απολογήθηκε. Αρχικά, αναφέρθηκε στα δύσκολα και σκληρά παιδικά της χρόνια όταν έβλεπε τη μητέρα της να πίνει, ενώ η ίδια έμεινε έγκυος στο γυμνάσιο και ενώ βρισκόταν σε κακοποιητική σχέση.

«Εγώ είχα πρόβλημα με βιντεοπαιχνίδια και καθόμουνα στο κομπιούτερ. Του έλεγα να σταματήσει να χτυπάει τον Αντρέα. Ένας φίλος του όμως του έδινε συμβουλές να τον χτυπάει με ζώνη. Εγώ έλεγα πως δεν είναι σωστό. Δεν έβαζα τιμωρίες τα παιδιά μου, τα αγαπώ και θα τα αγαπώ για πάντα. Χτυπούσε τα παιδάκια και τα έβαζε τιμωρία. Εγώ δεν έδινα σημασία γιατί φορούσα ακουστικά. Μιλούσα στο τσατ, έπαιζα παιχνίδια, δεν άκουγα και όλα γίνονταν πίσω μου. Κάποια στιγμή άκουσα ένα γδούπο και πήγα να δω τι γίνεται. Έτρεξε πίσω μου και έλεγε “πάρε τη μικρή και φύγε. Θα σε σκοτώσω και σένα και τη μικρή. Θα πω στην αστυνομία ότι εσύ το έκανες”. Φοβήθηκα πάρα πολύ. Όταν γύρισα, ο Μάριος μού είπε ότι έθαψε το παιδί στην ταράτσα. “Είναι η καλύτερη λύση”, είπε, και “μη μιλήσεις γιατί θα σε σπάσω στο ξύλο”. Μου έδειξε που έθαψε το παιδί» είπε μεταξύ άλλων η κατηγορουμένη που επαναλάμβανε ασταμάτητα ότι «δεν έβαλε χέρι στο σκότωμα του παιδιού».