Ισόβια στο δολοφόνο 64χρονου επιχειρηματία στο Βόλο

84

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας έκρινε ένοχο χωρίς ελαφρυντικά, τον 43χρονο κατηγορούμενο για την δολοφονία του 64χρονου επιχειρηματία Αριστείδη Κολοβού στον Αλμυρό Βόλου και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση δύο ετών για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Το Δικαστήριο με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και έδρας απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης του κατηγορουμένου να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Σύμφωνα με το magnesianews, ο συνήγορος της οικογένειας του δολοφονημένου επιχειρηματία είχε καταθέσει προσφυγή ότι κακώς και στην πρώτη δίκη αναγνωρίστηκε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση του αδικήματος.

Στις συνεδριάσεις που προηγήθηκαν της ετυμηγορίας στο ΜΟΕ Λάρισας, αναβίωσαν λεπτό προς λεπτό οι δραματικές στιγμές της φριχτής δολοφονίας.

Ο 64χρονος βρήκε φριχτό θάνατο. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή έφερε συνολικά 46 μαχαιριές σε διάφορα σημεία του σώματος του. Τον Ιούνιο του 2018 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας είχε καταδικάσει πρωτοδίκως τον κατηγορούμενο σε κάθειρξη 18 ετών για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι η άγρια δολοφονία είχε γίνει γύρω στις 9 το βράδυ της Τρίτης 28 Δεκεμβρίου 2016, στο σπίτι του επιχειρηματία μεταλλικών κατασκευών Αργύρη Κολοβού, στην πάροδο της οδού Βασ. Κωνσταντίνου, σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, με δράστη πρώην υπάλληλο της επιχείρησής του που υποστήριξε ότι του χρωστούσε χρήματα.

Ο 36χρονος τότε, είχε καταφέρει στο θύμα 46 μαχαιριές στον θώρακα, στην κοιλιά και σε διάφορα σημεία του σώματός του (όπως έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση), αναστάτωσε το σπίτι και έκλεψε 4.400 ευρώ για να φανεί σαν ληστεία.