Καταδικάστηκε ο 40χρονος που δολοφόνησε τον γείτονά του στη Θεσσαλονίκη το 2018, επειδή του έκανε παρατήρηση για την ένταση της μουσικής. Ο δράστης καταδικάστηκε από το Εφετείο σε κάθειρξη 15 ετών και 8 μηνών.

Το έγκλημα έγινε στον οικισμό Ρομά στα Υψώματα Διαβατών, τον Σεπτέμβριο του 2018. Ο 40χρονος σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα τον 43χρονο γείτονά του και τραυμάτισε την σύζυγό του. Το χέρι του δράστη φέρεται να «όπλισε» μία παρατήρηση που δέχθηκε από το θύμα, τρία 24ωρα νωρίτερα, επειδή έπαιζε δυνατή μουσική από τα ηχεία του σπιτιού του και ακουγόταν μέχρι το σπίτι του θύματος, σε απόσταση 100 μέτρων.

Όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 40χρονος έσπασε το παράθυρο του σπιτιού, πυροβολώντας αρχικά προς το μέρος της συζύγου του θύματος, χωρίς όμως να την πετύχει, αφού εκείνη κατάφερε να κρυφτεί πίσω από τον καναπέ. Στα αρχικά πυρά απάντησε το θύμα, τραυματίζοντας με πιστόλι τον κατηγορούμενο στην κοιλιακή χώρα. Ακολούθησαν νέα πυρά από τον κατηγορούμενο, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του 43χρονου γείτονά του.

«Δεν είχα σκοπό να τον σκοτώσω, βρισκόμουν σε άμυνα», είπε, μεταξύ άλλων, ο κατηγορούμενος, υποστηρίζοντας ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ. Επιπλέον, ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του 43χροου θύματος.

Σημειώνεται ότι πρωτόδικα ο δράστης είχε καταδικαστεί σε 25ετή κάθειρξη, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού, ότι οδηγήθηκε στην πράξη λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος. Μετά την εκ νέου καταδικαστική απόφαση, επέστρεψε στις φυλακές, προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

To Top