Λέσβος: Ένοχοι ο διευθυντής και πέντε μέλη της διοίκησης στη δίκη για τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου Λήμνου

24

«Τίτλοι τέλους» στη δίκη για το σκάνδαλο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου ανακοίνωσε την απόφαση, κρίνοντας ενόχους τον διευθυντή και πέντε μέλη της διοίκησης της περιόδου 2004-2005 καθώς και τέσσερις ως ηθικοί αυτουργοί στο αδίκημα που σχετίζεται με την πληρωμή από τα διαθέσιμα της τράπεζας ακάλυπτων επιταγών.

Να σημειωθεί ότι στην υπόθεση κατηγορούμενοι ήταν πρώην μέλη του Δ.Σ. της Τράπεζας, πρώην εργαζόμενοι και διευθυντικά στελέχη της Τράπεζας, καθώς και ορισμένοι από τους δανειολήπτες μεγάλων δανείων.

Στις 20 Δεκεμβρίου, ο Εισαγγελέας της έδρας, είχε προτείνει να κριθούν αθώοι η πλειοψηφία των 47 κατηγορουμένων. Ένοχοι, σύμφωνα με την πρόταση του Εισαγγελέα, θα πρέπει να κριθούν μόνο ο Διευθυντής της περιόδου 2004 – 2005 και ένας μικρός αριθμός πέντε δανειοληπτών.

Αναλυτικά, οι ποινές των ενόχων διαμορφώνονται ως εξής:

Από 2 έως 4 έτη ποινές φυλάκισης για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της περιόδου 2004 – 2005 με αναστολή. Από 2 έως 3 έτη για τους ηθικούς αυτουργούς με αναστολή εκτέλεσης όλων των ποινών. Η βαρύτερη ποινή ήταν κάθειρξη 8 ετών για τον Διευθυντή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου την περίοδο 2004-2005. Στην περίπτωσή του ανασταλτικό χαρακτήρα έχει η έφεση.