Ρόδος: Ποινή κάθειρξης 15 ετών για βιασμό ανήλικης στον 56χρονο που παρίστανε… το μέντιουμ

Ο 56χρονος είχε κριθεί πρωτοδίκως ένοχος κατά πλειοψηφία (5-2) για βιασμό ανήλικης και του είχε επιβληθεί η ίδια ποινή.

Ποινή κάθειρξης 15 ετών επέβαλε κατά πλειοψηφία το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου σε έναν 56χρονο από τη Ρόδο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για βιασμό ανήλικης.

Όπως είχε γράψει το dikastiko.gr, ο 56χρονος είχε κριθεί πρωτοδίκως ένοχος κατά πλειοψηφία (5-2) για βιασμό ανήλικης και του είχε επιβληθεί η ίδια ποινή. To πρωτόδικο δικαστήριο δεν ανέστειλε την ποινή του ενόψει της έφεσης.

Η έρευνα σε βάρος του 56χρονου, ξεκίνησε στις 13 Ιουνίου 2016, όταν η ανήλικη, συνοδευόμενη από την μητέρα της, κατήγγειλε σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ότι είχε πέσει θύμα βιασμού από τον κατηγορούμενο στο σπίτι του, στη συνοικία του Αγίου Ιωάννη.

Η ανήλικη φέρεται συγκεκριμένα να είχε γνωρίσει τον 56χρονο μέσω μιας φίλης της και να πήγαινε συχνά εκεί προκειμένου να της προβλέπει το μέλλον. Εμφανιζόταν συγκεκριμένα “ειδικός” στο να “ρίχνει τα χαρτιά”. Ο 56χρονος, όπως καταγγέλθηκε, την προσκάλεσε ένα βράδυ στο σπίτι του και εκεί αφού της πρόσφερε ένα ποτήρι κρασί, η 17χρονη υποστηρίζει, ότι έχασε τις αισθήσεις της.

βιασμό ανήλικης

freepik

Ένοχος για βιασμό ανήλικης: Ο 56χρονος υποστήριξε ότι είχε πιει αλκοόλ και δεν είχε τις αισθήσεις του

Πιθανολογεί συγκεκριμένα ότι ο 56χρονος είχε ρίξει στο ποτό της κάποια ουσία και όταν συνήλθε διαπίστωσε ότι είχε αφαιρέσει το παντελόνι της και βρισκόταν από πάνω της, προσπαθώντας να την βιάσει. Η 17χρονη υποστηρίζει ότι προσπάθησε να τον απωθήσει και ότι εκείνος την έπιασε από το λαιμό, την απείλησε και την βίασε.

Απολογούμενος ο 56χρονος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του καταλογίζονται, υποστηρίζοντας ότι την επίμαχη ημέρα είχε λάβει αντιβιωτική αγωγή γιατί είχε εγχειριστεί στο πόδι, έφερε ράμματα από την εγχείρηση, που τον είχαν καθηλώσει και ότι είχε κάνει χρήση αλκοόλ, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε τις αισθήσεις του.

Υποστήριξε μάλιστα ότι η ανήλικη ήταν εκείνη που προκάλεσε την ερωτική τους συνεύρεση ισχυριζόμενος ότι τελούσε ουσιαστικά σε αφασία και δεν θυμάται τι ακριβώς είχε συμβεί. Ο 56χρονος διατείνεται ότι “έλεγε τα χαρτιά” προβλέποντας το μέλλον, έναντι αμοιβής ύψους 5 ευρώ και ότι η ανήλικη τον επισκεπτόταν ακατάλληλες ώρες ακόμη και μεταμεσονύχτιες προκειμένου να την βοηθήσει να ανακτήσει την σχέση της με έναν Ροδίτη.

Υποστηρίζει ακόμη ότι του είχε πει πως ήταν 22 ετών και δεν γνώριζε ότι ήταν ανήλικη και ότι τον απειλούσε ότι αν δεν την βοηθούσε να τα ξαναβρεί με τον σύντροφό της θα του έκανε κακό. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι είναι σεξουαλικά ανίκανος.

To Top