Αμετάβλητη ποινή από το Εφετείο Καλαμάτας για οδηγό που δεν σταμάτησε σε μπλόκο της Αστυνομίας

111

Νικολέττα Κολυβάρη
Σε 2,5 χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή, όπως και πρωτόδικα, καταδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας ένας 39χρονος αυτοκινητιστής, για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, καθώς και για αντίσταση κατά της Αρχής.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, κουβαλούσε μια μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης και γι’ αυτό δεν σταμάτησε τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου 2016 σε μπλόκο στα διόδια της Βελιγοστής.

Σύμφωνα με τη δικογραφία και τις καταθέσεις των αστυνομικών, ο κατηγορούμενος έκανε επικίνδυνους ελιγμούς και οδηγώντας με την όπισθεν, τράκαρε δύο περιπολικά ενώ προσπάθησε να βγει και στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, πριν τελικά διαφύγει. Οι αστυνομικοί που τον καταδίωξαν πυροβόλησαν τις ρόδες της ΒΜW που οδηγούσε, αλλά αυτός κατόρθωσε με σκασμένα λάστιχα να φτάσει ως το Λεοντάρι Αρκαδίας, όπου παράτησε το αυτοκίνητο σε ένα στάβλο και διέφυγε με τη βοήθεια συνεργού του.