16.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχική Ανήλικοι Ποινή κάθειρξης 7 ετών σε Αλβανό για ασέλγεια σε ανήλικη έναντι αμοιβής

Ποινή κάθειρξης 7 ετών σε Αλβανό για ασέλγεια σε ανήλικη έναντι αμοιβής

51
 Δαμιανός Αθανασίου

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου αναβίωσε χθες υπόθεση με κατηγορούμενο για ασέλγεια με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα δέκα έτη, έναντι αμοιβής έναν 54χρονο υπήκοο Αλβανίας.
Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 ετών. Πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και χρηματική ποινή ύψους 100.000 ευρώ.
Χθες του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την τέλεση του αδικήματος.
Ο 54χρονος φέρεται συγκεκριμένα περί τα μέσα του Μαΐου του 2018 να προσέφερε σε μια 7χρονη μια καρφίτσα και να την έπεισε να τον ακολουθήσει στην οικία του και ακολούθως στην τουαλέτα, όπου και ασέλγησε εις βάρος της.
Επιπλέον φέρεται να έκλεισε την πόρτα της τουαλέτας με την πλάτη του για να μην μπορεί να διαφύγει αλλά και να είχε επιχειρήσει και παλαιότερα να ασελγήσει εις βάρος της.
Πιο συγκεκριμένα, σε μη επακριβώς προσδιορισθείσα ημέρα αλλά πάντως εντός του πρώτου εικοσαημέρου του Μαΐου του 2018, αφού εντόπισε την 7χρονη να παίζει «σχοινάκι» και μπάλα στον αύλειο χώρο πολυκατοικίας, την προσκάλεσε στην οικία του προκειμένου, όπως της είπε, να της δώσει κάτι, εννοώντας να της δώσει ως δώρο μια καρφίτσα (τσιμπιδάκι) για τα μαλλιά, την οποία κρατούσε στα χέρια του.
Η ανήλικη, που ήταν προφανώς εξοικειωμένη με την παρουσία του κατηγορουμένου, ο οποίος είχε επισκεφθεί την οικία της οικογένειας κάποιες φορές για να πιούν καφέ με τη σύζυγό του ή για να βοηθήσει σε κάποιες μικροεπισκευές, τον ακολούθησε τελικώς εντός της οικίας του προκειμένου να διαπιστώσει τι ακριβώς ήθελε να της δώσει.
Μετά την είσοδο του κοριτσιού στο σπίτι, ο κατηγορούμενος την οδήγησε στο μπάνιο κρατώντας την από το χέρι, στάθηκε δε ο ιδιος μπροστά από την πόρτα του μπάνιου προκειμένου να μην μπορεί η ανήλικη να εξέλθει και τη ρώτησε αν τον αγαπά, ερώτηση στην οποία η ανήλικη απάντησε καταφατικά.
Τότε ο κατηγορούμενος φέρεται να ασέλγησε εις βάρος της παρά τις αντιρρήσεις του παιδιού. Μετά την άρνηση της ανήλικης, ο κατηγορούμενος συνέχισε. Τελικώς, μετά από λίγη ώρα ο κατηγορούμενος επέτρεψε στην ανήλικη να φύγει, δίδοντας της προηγουμένως ως δώρο μια «καρφίτσα/τσιμπιδάκι για τα μαλλιά».
Εξάλλου, λίγες ημέρες αργότερα ο κατηγορούμενος ζήτησε εκ νέου από την ανήλικη να εισέλθει στην οικία του, πράγμα το οποίο αυτή απέφυγε, με τη δικαιολογία ότι πρώτα έπρεπε να πάει στο σπίτι της για να πιει νερό.

Τα ανωτέρω περιστατικά εκμυστηρεύτηκε αρχικά η ανήλικη στην αδελφή της ηλικίας 21 ετών, εν συνεχεία δε επανέλαβε αυτά ενώπιον των προανακριτικών υπαλλήλων της Υ.Α Ρόδου, παρουσία παιδοψυχολόγου.
Την αξιοπιστία της κατάθεσης της ανήλικης επιβεβαιώνει, εξάλλου, ψυχολόγος- ψυχοπαιδαγωγός.
Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είναι έγγαμος και πατέρας δύο ενήλικων αγοριών.
Ο κατηγορούμενος αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται τονίζοντας μάλιστα ότι δεν μπορεί να γνωρίζει τι υποκρύπτει η καταγγελία που έγινε εις βάρος του.
Απολογούμενος ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου επεσήμανε ότι είναι και ο ίδιος πατέρας δύο ανήλικων παιδιών και ότι στα 22 έτη που βρίσκεται στην χώρα μας δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις διωκτικές και δικαστικές αρχές.
Αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται τονίζοντας ότι έχει υποβάλει έγκληση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της οικογένειας της ανήλικης για να προασπίσει την τιμή και την υπόληψή του.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Μανώλης Κουτσούκος και ως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας ο δικηγόρος κ. Σταύρος Παναγιωτακόπουλος.