Ένοχος και στο Εφετείο για το βιασμό ανήλικου αγοριού

Παραμένει στη φυλακή, αλλά μετά το εφετείο κατάφερε να ρίξει την ποινή του. Ο λόγος για τον 23χρονο που έχει καταδικαστεί για τον βιασμό ενός μικρού παιδιού σε χωράφι στην Κω.

Ένα έγκλημα που παραδέχεται και τώρα ζητάει συγγνώμη τόσο από το παιδί, όσο και από την οικογένειά του. Η σύλληψη και οι περιγραφές του θύματους στους αστυνομικούς είχαν συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.

Ένοχος κρίθηκε και από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, ο 23χρονος Πακιστανός για το βιασμό ενός 8ρονου αγοριού, πριν από τέσσερα χρόνια στην Κω. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης, αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς στον 23χρονο αλλοδαπό και του επέβαλλε ποινή κάθειρξης 8 ετών για το αδίκημα του βιασμού και κάθειρξη 8 ετών για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 χρόνια, δηλαδή κατά συγχώνευση 12 έτη κάθειρξης.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρωτόδικα, τον Ιανουάριο του 2021 ο Πακιστανός είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου σε συνολική ποινή κάθειρξης 15 ετών (δέκα έτη κάθειρξης για κάθε ένα αδίκημα). Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε «υιοθετήσει» την εισαγγελική πρόταση και τον είχε κρίνει ομόφωνα ένοχο, χωρίς να του αναγνωρίσει κάποιο ελαφρυντικό, επιβάλλοντας του ποινή κάθειρξης 10 ετών για κάθε πράξη. Κατά συγχώνευση καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής, ο 23χρονος άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεση του εκδικάστηκε την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, όπου και κατάφερε να την μειώσει.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης το καλοκαίρι του 2019 οπότε και καταγγέλθηκε στην αστυνομία της Κω, Ακολούθησε η σύλληψη του 23χρονου, η άσκηση σε βάρος του ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος και η προσωρινή φυλάκιση του, μετά την απολογία, η οποία και συνεχίζεται έως και σήμερα.

Η παραπομπή σε δίκη της υπόθεσης αυτής έγινε με βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών Κω, σύμφωνα με το οποίο ο 23χρονος Πακιστανός κατηγορείται ότι στις 19 Ιουλίου 2019, αφού οδήγησε τον ανήλικο αλλοδαπό σε άγνωστη τοποθεσία μέσα σε χωράφι, κοντά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, απειλώντας τον για τη ζωή και τη σωματική του ακεραιότητα, χρησιμοποιώντας την σωματική του δύναμη τον έριξε στο έδαφος μπρούμυτα.

Εκεί τον ακινητοποίησε σφίγγοντας του τα χέρια και κλείνοντας του το στόμα, τον βίασε. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ροδιακή”, ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου όπου βρέθηκε ο 23χρονος αλλοδαπός κατά την απολογία του, αποδέχτηκε τις πράξεις του και παραδέχτηκε πως διέπραξε τα όσα του καταλογίζονται, ωστόσο ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να το ξανακάνει. Την ίδια στάση τήρησε και χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

To Top