Η απόφαση της δικαιοσύνης για το «μαφιόζικο ξεκαθάρισμα »στο Βόλο

54

Η γυναίκα είχε προσλάβει έναν αλλοδαπό, τον αποκαλούμενο «Νώντα» για την τοποθέτηση πυροκροτητών σε δικηγόρο και έμπορο

Η δικαιοσύνη αποφάσισε για την υπόθεση με το μαφιόζικο “ξεκαθάρισμα” από 50χρονη στο Βόλο που είχε προκαλίσει σάλο το 2018.

Η υπόθεση αφορά γυναίκα από το Πήλιο που αποφάσισε να τρομοκρατήσει την σύζυγο ενός δήθεν οφειλέτη της για 15.000 ευρώ και πήγε να ανατινάξει με ηλεκτρικούς πυροκροτητές το εμπορικό της κατάστημα στην «καρδιά» του Βόλου αλλά και το γραφείο της δικηγόρου της.

Η κατηγορούμενη φέρεται, μάλιστα, να είχε προσλάβει έναν αλλοδαπό, τον αποκαλούμενο «Νώντα» για την τοποθέτηση των πυροκροτητών, ο οποίος δεν εντοπίστηκε ποτέ.

Η έμπορος και η δικηγόρος περίμεναν εδώ και περίπου 5 χρόνια την οριστική καταδίκη της κατηγορούμενης και χθες Τρίτη η υπόθεση έληξε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στη Λάρισα, με καταδικαστική απόφαση με την οποία επιβλήθηκε φυλάκιση 2 ετών και έξι μηνών με τριετή αναστολή.

Η πρωτόδικη καταδίκη

Όπως μεταδίδει το gegonotanews.gr, η 50χρονη γυναίκα που δηλώνει κάτοικος Αθήνας, κάθισε για πρώτη φορά στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου τον Νοέμβριο του 2021, κατηγορούμενη για προμήθεια και κατοχή από κοινού εκρηκτικών υλών και απόπειρα εκβίασης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και κρίθηκε ένοχη, με το δικαστήριο να της επιβάλει συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών, χωρίς αναστολή.

Τόσο στο δικαστήριο του 2021 , όσο και χθες στο Εφετείο ισχυρίστηκε πως δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση, αλλά οι δικαστές δεν την πίστεψαν. Επέμεινε όμως πως διεκδικεί από την 48χρονη έμπορο την οφειλή που είχε απέναντί της ο σύζυγός της.

Η 50χρονη κατηγορήθηκε πως απειλούσε τηλεφωνικά τη 48χρονη έμπορο, τον σύζυγό της, αρχιτέκτονα – μηχανικό, που έχει φύγει πλέον από τη ζωή και την 56χρονη σήμερα δικηγόρο τους. Τις απειλές δεν εκτόξευε μόνο η ίδια αλλά και ο «Νώντας» που καλούσε από πακιστανικό νούμερο και… ενημέρωνε πως θα τους κάνει όλους κομματάκια.

Το χρονικό

Η ιστορία άρχισε, όταν σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 50χρονη άρχισε να τηλεφωνεί στη 48χρονη έμπορο και να την απειλεί, ζητώντας 15.000 ευρώ, που όπως υποστήριζε, χρωστούσε ο σύζυγός της , προς τον δικό της σύζυγο , για την κατασκευή μιας οικοδομής το 2003.

Ο σύζυγος της κατηγορούμενης είχε επίσης φύγει από τη ζωή και υποστήριξε πως είχε αναλάβει να εισπράξει τις οφειλές τρίτων, αλλά κανένα στοιχείο δεν υποδείκνυε πως η οικογένεια της εμπόρου της χρωστούσε χρήματα. Η κατηγορούμενη επικοινωνούσε και με την 56χρονη δικηγόρο του ζευγαριού, την οποία επίσης κατηγορούνταν ότι απειλούσε, ενώ μετά έβαλε τον «Νώντα» να αναλάβει την «βρώμικη δουλειά».

Ένα πρωί η 48χρονη έμπορος βρήκε στην είσοδο του καταστήματός της, έναν φάκελο με έναν ηλεκτρικό πυροκροτητή. Τον ίδιο φάκελο βρήκε στην είσοδο του γραφείου της και η δικηγόρος και αμέσως δόθηκε σημα στην Ασφάλεια της Αθήνας να συλληφθεί η 50χρονη.

Αρχικά η υπόθεση είχε παραπεμφθεί στο ΜΟΔ Λάρισας, καθώς η κατηγορία της κατοχής εκρηκτικών υλικών ήταν σε βαθμό κακουργήματος, ωστόσο, με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα οι κατηγορίες στην υπόθεση υποβαθμίστηκαν σε πλημμελήματα. .

Όπως έγινε γνωστό από πραγματογνωμοσύνη, αν σημειωνόταν έκρηξη από τους πυροκροτητές, θα προκαλούνταν σοβαρές υλικές ζημιές, αλλά και σωματικές βλάβες.