Εφετείο: Αθώοι οι τέσσερις αστυνομικοί για την αυτοκτονία κρατούμενου το 2018

86

Νωρίτερα και ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την αθώωσή τους.

Εκδικάστηκε την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στο Τριμελές Εφετείο Τρικάλων η υπόθεση με την αυτοκτονία ενός 58χρονου στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων το Φεβρουάριο του 2018, με κατηγορούμενους τέσσερις αστυνομικούς.

Ειδικότερα, στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν τέσσερις αστυνομικοί οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Σύμφωνα με το trikalanews.gr, το Φεβρουάριο του 2018 ο 58χρονος άνδρας βρισκόταν υπό κράτηση στη Διεύθυνση Αστυνομίας Τρικάλων καθώς είχε συλληφθεί για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά αλλά και της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων.

Αστυνομικοί εντόπισαν τον κρατούμενο νεκρό στο κελί του ενώ με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά ο 58χρονος άνδρας φέρεται να έκοψε την καρωτίδα του χρησιμοποιώντας το τζάμι του ρολογιού του.

σωφρονιστικό σύστημα

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Αυτοκτονία 58χρονου στα κρατητήρια: Αθώοι παμψηφεί οι αστυνομικοί

Κατά τη σημερινή διαδικασία, στο δικαστήριο βρέθηκαν οι τέσσερις αστυνομικοί (δύο Αξιωματικοί Υπηρεσίας και δύο σκοποί κρατητηρίων), με την ακροαματική διαδικασία να διαρκεί αρκετές ώρες.

Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, οι τέσσερεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι παμψηφεί, ενώ νωρίτερα και ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την αθώωσή τους.