Εφετείο μείωσε την ποινή στο δράστη για απόπειρα βιασμού γυναίκας

84

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 6 ετών και 4 μηνών ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου εκδικάστηκε υπόθεση με απόπειρα βιασμού γυναίκας και παράνομη οπλοφορία, για την οποία καταδίκασε έναν άνδρα σε ποινή κάθειρξης 5 ετών και 6 μηνών.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 6 ετών και 4 μηνών ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Απόπειρα βιασμού: Το χρονικό

Κρίθηκε ένοχος ειδικότερα για το ό,τι στην Κάρπαθο, στις 7 Νοεμβρίου 2017 αποπειράθηκε να βιάσει μια γυναίκα. Ενώ η παθούσα κοιμόταν συγκεκριμένα σε δωμάτιο του 3ου ορόφου ξενοδοχείου, ο κατηγορούμενος εισήλθε εντός του δωματίου από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, έριξε το σώμα του επάνω στο σώμα της και αφού την ξύπνησε λόγω της ασκούμενης πίεσης στο σώμα, με την απειλή μαχαιριού το οποίο είχε ακουμπήσει στο λαιμό της, την φιλούσε στο πρόσωπο, συνεχίζοντας να βρίσκεται επάνω στο ξαπλωμένο σώμα της για περίπου τρία λεπτά.

Απόπειρα βιασμού στην Κάρπαθο

FREEPIK

Διαρκούντος του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, ο κατηγορούμενος προσπαθούσε να την εξαναγκάσει να έλθει σε συνουσία μαζί του, λέγοντάς της χαρακτηριστικά “μαχαίρι, μαχαίρι, μη μιλάς” και παροτρύνοντάς την να βγάλει την πιτζάμα της, όταν δε η εγκαλούσα του ζήτησε να πάει στο μπάνιο με σκοπό να τον αποφύγει, εκείνος της είπε ότι θα την ακολουθούσε, βάζοντας εκ νέου το μαχαίρι στο λαιμό και λέγοντας της “μην ανάψεις τα φώτα, μην μιλήσεις”.

Ωστόσο η παθούσα κατόρθωσε να υπερνικήσει το φόβο της και φώναξε δυνατά “βοήθεια” με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος, υπό το φόβο της καταδίωξής του από διαμένοντες στο ξενοδοχείο και της σχεδόν βέβαιης σύλληψής του, να εγκαταλείψει την προσπάθεια εξαναγκασμού της σε συνουσία και να τραπεί σε φυγή, πηδώντας από την ανοιχτή μπαλκονόπορτα σε διπλανό κοινόχρηστο μπαλκόνι και αναχωρώντας προς άγνωστη κατεύθυνση.