Κάθειρξη 2 ετών με αναστολή για τροχαίο ατύχημα στη Ρόδο

71

Συνολική ποινή φυλάκισης 24 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε 40χρονη για το τροχαίο ατύχημα που είχε προκληθεί σε βάρος μία οδηγού ποδηλάτου στο νησί μας, το καλοκαίρι του 2019.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό της συμπολίτισσας μας που οδηγούσε το ποδήλατο, είχε σημειωθεί στις 2 Αυγούστου 2019, ένα τέταρτο μετά τις οχτώ το βράδυ στο 5ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ρόδου – Καλλιθέας.

Η 40χρονη οδηγώντας ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο κινούνταν προς την Καλλιθέα και «υπερέβη εξ αριστερών το δίκυκλο ποδήλατο που οδηγούσε στο δεξί άκρο της οδού η συμπολίτισσα μας και αμέσως μετά του έκλεισε το δρόμο ενεργώντας δεξί ελιγμό για να εισέλθει σε επιχείρηση της περιοχής, με αποτέλεσμα να έρθουν σε επαφή τα δύο οχήματα και να ανατραπεί το δίκυκλο ποδήλατο και να τραυματιστεί η οδηγός του».

Δύο ήταν τα αδικήματα που βάραιναν την 40χρονη οδηγό του αυτοκινήτου: της απλής σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά την οδήγηση και της εγκατάλειψης οδηγού, αφού μετά το συμβάν είχε τραπεί σε φυγή και δεν σταμάτησε για να ελέγξει και να βοηθήσει την συμπολίτισσα μας οδηγό του ποδηλάτου.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη η οποία έγινε τις προηγούμενες ημέρες και το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου έκρινε ένοχη την 40χρονη επιβάλλοντας της ποινή φυλάκισης 18 μηνών για την πρώτη πράξη και 12 μήνες φυλάκιση για τη δεύτερη, δηλαδή κατά συγχώνευση συνολική ποινή φυλάκισης 24 μηνών με τριετή αναστολή.

Συνήγορος υπεράσπισης παραστάθηκε ο κ. Μανώλης Βλάχος και για την υποστήριξη της κατηγορίας για λογαριασμό της οδηγού του ποδηλάτου ο κ. Γιώργος Λαμπαδάκης.