Καταδίκη σε πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ για σεξουαλική κακοποίηση 6χρονης

103

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, που διατηρεί τη φυλάκιση του. Τα άλλα αδικήματα για τα όποια κατηγορείται.

Με μειωμένη ποινή εξήλθε από το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο ο πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ για την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης μίας 6χρονης ανήλικης.

Σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών, με οριακή πλειοψηφία (4-3) και μειοψήφησαν 3 ένορκοι που είχαν την άποψη ότι είναι αθώος λόγω αμφιβολιών.

Παράλληλα, οι δικαστές του αναγνώρισαν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της παραβίασης εύλογης διάρκειας της δίκης, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση για τη μη αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού.

Παρά την θεωρητικά ευνοϊκή απόφαση του Εφετείου – πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε 12 έτη κάθειρξης και του είχε χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την έφεση – ο πρώην ντράμερ παραμένει στη φυλακή.

Διακίνηση ναρκωτικών

freepik

Ντράμερ των Πυξ Λαξ: Η εισαγγελική πρόταση

Την ενοχή του 70χρονου μουσικού και πρώην συνεργάτη των Πυξ Λαξ ζήτησε προ ημερών ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για την υπόθεση κακοποίησης ενός 6χρονου κοριτσιού το 2011.

Ο εισαγγελέας χαρακτήρισε σαφή και λεπτομερή της κατάθεση της ανήλικης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κατάθεση της ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ η οποία είχε διαπιστώσει ότι όσα αναφέρει το κοριτσάκι δεν είναι αποκυήματα της φαντασίας της.

«Τα ευρήματα της μάρτυρα είναι αντικειμενικά. Το παιδί αυτό επαναβίωσε τα τραύματα του, τα όσα λέει δεν μπορεί να είναι κατασκευασμένα, ούτε αποκύημα φαντασίας», σημείωσε ο εισαγγελέας της έδρας.

«Δεν έχω κανένα ενδοιασμό και καμία αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε αυτές τις πράξεις σε βάρος του παιδιού. Δεν μπόρεσε να δώσει κάποια πειστική απάντηση. Είναι μέλος ενός συγκροτήματος, εξέθεσε το λαοπρόβλητο μουσικό συγκρότημα που έγινε αντικείμενο ινδάλματος των νέων και ο ίδιος εκτέθηκε και αμαύρωσε τη πορεία του».

Ασέλγεια σε βάρος κοριτσιού

unsplash

Οι άλλες καταγγελίες

Παράλληλα, ο ντράμερ κάθεται στο εδώλιο ενός άλλου Δικαστηρίου για τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης άλλων 4 ανήλικων την  περίοδο 2007- 2015.

Όπως προκύπτει μέσα από τις καταθέσεις των θυμάτων αλλά και άλλων μαρτύρων, ο 69χρονος μουσικός, εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη που του έδειχναν οι γονείς των ανήλικων, πιστεύοντας ότι τα αγαπούσε και τα πρόσεχε, ικανοποιούσε πάνω στα παιδικά κορμάκια τους τις αρρωστημένες ορέξεις του επί σειρά ετών. Μέχρι που αυτά βρήκαν το κουράγιο και περιέγραψαν τι τους έκανε.