Αναβίωσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου η υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με πρωταγωνιστή έναν 60χρονο που έδειρε μέχρι λιποθυμίας τη σύζυγό του στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», ο 60χρονος κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών κατά συγχώνευση, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Όπως ήδη έχει αναφέρει το cretapost, το περιστατικό είχε σημειωθεί τον Μάρτιο του 2022 όταν η 56χρονη γυναίκα εντοπίζεται γυμνή και κακοποιημένη μέσα στο σπίτι της σε χωριό της ενδοχώρας Ηρακλείου.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 60χρονος σύζυγός της μετά από έντονο καυγά που είχαν την έδειρε άγρια, την έγδυσε και την άφησε σε ημιλυπόθημη κατάσταση ενώ πριν φύγει από το σπίτι άνοιξε και τη φιάλη του υγραερίου.

Ο γιος τους, που ζει στη Γερμανία, την έσωσε καθώς εξαιτίας της ανησυχίας που είχε, ενημέρωσε τις αρχές που έσπευσαν στο σπίτι του ζευγαριού. Λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί εντοπίζουν και συλλαμβάνουν τον 60χρονο οποίος προφυλακίζεται.

Σε βάρος του 62χρονου έχουν ασκηθεί διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας της συζύγου του, για βασανισμό και κακοποίηση κατά συρροή.

«Είναι άρρωστος άνθρωπος» έλεγε στους δικαστές η σύζυγός του

Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκε χθες η 56χρονη η οποία ανέφερε στους δικαστές πως «θέλω να τον βοηθήσω επειδή ο άνθρωπος αυτός είναι άρρωστος ψυχικά. Αυτή είναι η αλήθεια. Θέλει ψυχιατρική βοήθεια».

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πατρίς» απέκλεισε  100% ότι ο 60χρονος θέλησε να την σκοτώσει, όπως του αποδίδεται. Όπως είπε, δεν ήθελε να την πνίξει αλλά να την συνεφέρει επειδή δεν ξυπνούσε από τα χάπια που η ίδια είχε καταναλώσει για να κοιμηθεί. Στην προσπάθειά του αυτή απέδωσε και τα πολλά χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα της καθώς επίσης και στο γεγονός ότι την έσυρε μέχρι το μπάνιο για να της ρίξει νερό με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε σκάλες και πόρτες. Ο κατηγορούμενος επιχείρησε κατ’ επανάληψη, όπως είπε, να καλέσει στο 166, όμως επειδή είχε γερμανική σύνδεση στο τηλέφωνο, έπρεπε να πληκτρολογήσει μπροστά το 030, κάτι που ο ίδιος αγνοούσε.

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι ο σύζυγος της είχε  διαγνωστεί χρόνια πριν, ενώ ζούσαν ακόμα στη Γερμανία, με διπολική διαταραχή.

To Top