Αθωώθηκε στο Εφετείο για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών

81

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ο 46χρονος από τον Πειραιά που κατηγορούνταν για δέμα με ναρκωτικές ουσίες που φέρεται να έστειλε στον εαυτό του.

Αρχικά ο 46χρονος κατηγορούνταν ότι είχε στείλει 62 δέματα με ναρκωτικές ουσίες στον εαυτό του, όμως τον Σεπτέμβριο του 2020 οπότε και εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό η υπόθεσή του από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, κατάφερε να κριθεί ένοχος μόνο για το ένα δέμα.

Ειδικότερα, το πρωτόδικο δικαστήριο είχε αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου στον 46χρονο και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Κατά της απόφασης αυτής, ο καταδικασθείς άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε προχθές (Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023) από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο και αποδεχόμενο τους αυτοτελείς ισχυρισμούς που προέβαλλε ενώπιόν του ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Δημήτρης Ζιώγας, έκρινε τον 46χρονο αθώο. Για τον 46χρονο όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2015, οπότε και οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, εντόπισαν το δέμα με τα ναρκωτικά και μέσω αυτού, «εντόπισαν» και τον κατηγορούμενο.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατάλληλης αξιολόγησης στοιχείων, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, είχε εντοπιστεί σε αποθήκη μεταφορικής εταιρείας στη Ρόδο και κατασχέθηκε δέμα που περιείχε συσκευασίες κάνναβης.

Επρόκειτο για ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους έξι κιλών και εβδομήντα έξι γραμμαρίων (6.076). Όπως διακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, αποστολέας των ναρκωτικών ήταν ένας 46χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 29.07.2015 ο κατηγορούμενος απέστειλε το δέμα με τα ναρκωτικά μέσω μεταφορικής εταιρείας που εδρεύει στην Αθήνα, με σκοπό να το παραλάβει ο ίδιος από υποκατάστημα της εταιρείας στη Ρόδο.

Το δέμα εντοπίσθηκε μετά την άφιξή του στο υποκατάστημα της Ρόδου και αφού τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση, την 1η Αυγούστου 2015 το μεσημέρι κατασχέθηκε. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, και κινήθηκε η νόμιμη διαδικασία.