Το έγκλημα είχε διαπραχθεί στον Αποκόρωνα το 2012, με την αστυνομία να συλλαμβάνει τον δράστη 10 χρόνια μετά στην Αθήνα.

Μετά από 11 χρόνια που διαπράχθηκε το έγκλημα στον Αποκόρωνα, επιβλήθηκε στον 67χρονο -σήμερα- δράστη, ποινή ισόβιας κάθειρξης από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, καθώς είχε ξυλοκοπήσει και στη συνέχεια δολοφονήσει ένα 76χρονο κρεοπώλη και κτηνοτρόφο στον Καβρό, όπως έγραψε το dikastiko.gr.

Το έγκλημα είχε διαπραχθεί στον Αποκόρωνα το 2012, με την αστυνομία να συλλαμβάνει τον δράστη 10 χρόνια μετά στην Αθήνα.

Ο 67χρονος σήμερα Χανιώτης, που είχε ταυτοποιηθεί ένα χρόνο μετά την δολοφονία είχε διαφύγει στην Βουλγαρία, όπου κρυβόταν.

Έγκλημα στον Αποκόρωνα

Unsplash

Έγκλημα στον Αποκόρωνα: Το χρονικό

Το άγριο φονικό είχε αποκαλυφθεί στις 31 Ιανουαρίου του 2012. Ο 76χρονος είχε εντοπιστεί νεκρός σε ένα δωμάτιο στο μαντρί του, αφού νωρίτερα τον αναζητούσαν οι δύο γιοι του.

Ο άτυχος άνδρας πριν βρισκόταν στο καφενείο του χωριού όπου δέχτηκε τηλεφώνημα στο κινητό του και αποχώρησε για να συναντήσει κάποιο άτομο.

Όπως είχε προκύψει από την νεκροψία και την νεκροτομή ο 76χρονος είχε δεχτεί χτυπήματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο. Ο θάνατός του όμως, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σταμάτη Μπελιβάνη, οφείλεται στην βολίδα που διαπέρασε την κοιλιακή χώρα και σφηνώθηκε την σπονδυλική του στήλη.

Έγκλημα στον Αποκόρωνα

Pixabay

Από την πρώτη στιγμή η Ασφάλεια Χανίων απέκλεισε τη ληστεία αφού πάνω του βρέθηκαν 1.200 ευρώ και στράφηκαν σε προσωπικές διαφορές, όσο και το άτομο που τηλεφώνησε νωρίτερα στο θύμα, αφού το κινητό του είχε εξαφανιστεί ενώ ο δράστης κλείδωσε το δωμάτιο και πήρε μαζί του τα κλειδιά για να κερδίσει χρόνο.

To Top