Θεσσαλονίκη: Αθώοι οι 6 κατηγορούμενοι για τη θανατηφόρα πτώση 65χρονου από το “Κόκκινο Σπίτι”

42

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωση των κατηγορουμένων, κρίνοντας ότι δεν υπήρχε αμέλεια σχετικά με χρήση μέτρων ασφαλείας και το δυστύχημα οφειλόταν σε αβλεψία του θύματος

Αθώους έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τους έξι κατηγορούμενους – υπεύθυνους τεχνικής εταιρείας για τον θάνατο 65χρονου υπεργολάβου κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης στο «Κόκκινο Σπίτι» του Ιβάν Σαββίδη.

Υπενθυμίζεται ότι το θύμα έπεσε στο κενό από την ταράτσα του κτηρίου και έχασε τη ζωή του, από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, στις 20 Νοεμβρίου 2018. Ο τεχνικός ασφαλείας, τέσσερις επιβλέποντες μηχανικοί και ο διευθύνων σύμβουλος της τεχνικής εταιρείας παραπέμφθηκαν να δικαστούν για «ανθρωποκτονία εξ αμελείας, δια παραλείψεως».

Σύμφωνα με το grtimes.gr, οι κατηγορούμενοι, στις απολογίες τους, ισχυρίστηκαν ότι είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας κατά την ανακατασκευή του νεοκλασικού μνημείου που βρίσκεται στη συμβολή οδών Αγίας Σοφίας και Ερμού.

Παράλληλα, επισήμαναν ότι οι σκαλωσιές αφαιρέθηκαν γιατί είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες στην πρόσοψη του κτηρίου, επί της οδού Ερμού, ύστερα από έλεγχο και υποδείξεις της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων και του γενικού επιβλέποντα του έργου.

Κόκκινο Σπίτι στη Θεσσαλονίκη

grtimes.gr

Αθώοι για το θάνατο του 65χρονου: Αθώωση πρότεινε ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωση των κατηγορουμένων, κρίνοντας ότι δεν υπήρχε αμέλεια σχετικά με χρήση μέτρων ασφαλείας και το δυστύχημα οφειλόταν σε αβλεψία του θύματος.

Ο 65χρονος υπεργολάβος, εκείνη τη βροχερή μέρα, επιχείρησε να βάψει ένα μικρό τμήμα της πρόσοψης, φορώντας ειδική ζώνη ασφαλείας, αλλά έπεσε στο κενό από ύψος 20 μέτρων, ενώ κατέληξε σε εφημερεύον νοσοκομείο.

«Η ελληνική δικαιοσύνη εκτίμησε τα αποδεικτικά στοιχεία που εκτέθηκαν ενώπιον της και προέβη σε απαλλακτική απόφαση», δήλωσε  η δικηγόρος Αναστασία Μπαχουτούζη, μία εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης.