Κάθειρξη 9 ετών στον πατροκτόνο της Θεσσαλονίκης

98

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε βρασμό ψυχικής ορμής και δεν είχε προαποφασίσει να σκοτώσει τον πατέρα του.

Ο 23χρονος πατροκτόνος στη Θεσσαλονίκη, καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σε ποινή κάθειρξης 9 ετών γιατί σκότωσε με κυνηγετικό όπλο τον 46χρονο πατέρα του, στον οικισμό Ρομά στα Διαβατά, τον Μάιο του 2022, όπως έγραψε το dikastiko.gr.

Κρίθηκε ένοχος, κατά πλειοψηφία (6-1), για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ομόφωνα ένοχος για οπλοφορία – οπλοχρησία, ενώ του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά της προηγούμενης ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος και μετεφηβικής ηλικίας όταν τελέστηκε το έγκλημα.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος περιέγραψε τον αυταρχικό και βίαιο χαρακτήρα του θύματος ενώ ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε βρασμό ψυχικής ορμής και δεν είχε προαποφασίσει να σκοτώσει τον πατέρα του. Ανέφερε ότι φοβήθηκε όταν ο πατέρας του τον απείλησε ότι θα κακοποιήσει σεξουαλικά την ανήλικη κόρη και τη γυναίκα του.

Πατροκτόνος στη Θεσσαλονίκη

thesstoday.gr

“Έφτασα στο αμήν. Φοβήθηκα για την κόρη μου. Πήγα πολλές φορές να φύγω, αλλά μας έβρισκε και μας χτυπούσε. Εκείνη τη στιγμή θόλωσα. Πάντα είχε γεμάτα τα όπλα, πήρα την καραμπίνα και τον πυροβόλησα. Το έχω μετανιώσει. Στη φυλακή σκέφτομαι πως έφτασα στο σημείο να το κάνω. Ζητώ συγγνώμη. Καλύτερα να ζούσε ο πατέρας μου και να με σκότωνε αυτός”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κατηγορούμενος.

Το χρονικό

Το έγκλημα πραγματοποιήθηκε τον Μάιο 2022, όταν ο 46χρονος εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του, φέροντας θανατηφόρο τραύμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Είχε προηγηθεί καβγάς μεταξύ πατέρα και γιου, τον οποίο φαίνεται να πυροδότησαν οικογενειακά θέματα.

Στη συνέχεια, ο 22χρονος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Τμήμα Ασφαλείας Δέλτα, όπου φέρεται να ομολόγησε την πράξη του.