Καταδικάστηκε 48χρονος για σεξουαλική παρενόχληση 16χρονου σε ιστιοπλοϊκό σκάφος

85

Ο 48χρονος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για ένα αστείο που παρεξηγήθηκε.

Ποινή φυλάκισης 5 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε έναν 48χρονο (σήμερα) που κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική παρενόχληση 16χρονου.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2018 μετά από παραγγελία που έδωσε στους αστυνομικούς του Α.Τ. Αρχαγγέλου ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας, και αφού προηγήθηκε η σύλληψη του 48χρονου.

Σεξουαλική παρενόχληση 16χρονου

Pixabay

Σεξουαλική παρενόχληση 16χρονου: Το χρονικό

Πιο συγκεκριμένα ο 48χρονος, που συμμετείχε ως πλήρωμα σε ιστιοπλοϊκό αγώνα με τον 16χρονο, καταγγέλθηκε ότι το βράδυ της 8ης Σεπτεμβρίου 2018 ενώ το σκάφος είχε αγκυροβολήσει στον λιμένα της Σύμης, αφού ακινητοποίησε τον 16χρονο με το γόνατό του σε καμπίνα επιχείρησε να του κατεβάσει το παντελόνι. Ο ανήλικος κατήγγειλε τότε το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα Αρχαγγέλου που προχώρησε στην σύλληψη του 48χρονου ο οποίος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για ένα αστείο που παρεξηγήθηκε.

Σεξουαλική παρενόχληση 16χρονου

freepik

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για το ό,τι με πρόθεση ενεργώντας, με ασελγείς χειρονομίες που αφορούν ασελγείς πράξεις προσέβαλε βάναυσα την αξιοπρέπεια άλλου στο πεδίο της γενετήσιας ζωής του και ειδικότερα κατά τη διάρκεια αγώνων ιστιοπλοϊας απευθύνθηκε στον ανήλικο με άσεμνες εκφράσεις και χρησιμοποιώντας τη σωματική του δύναμη κινήθηκε απειλητικά εναντίον του, τον απώθησε με βία ρίχνοντας τον στο κρεβάτι της καμπίνας του ιστιοπλοϊκού, έπεσε πάνω του, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να του κατεβάσει το μαγιό και όταν ο ανήλικος του είπε ότι “θα μπλέξει” εκείνος αποχώρησε από την καμπίνα.

Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία της πρόκλησης απλής σωματικής βλάβης σε όλως ελαφρά σωματική βλάβη και έπαυσε την δίωξη εις βάρος του καθώς εφέρετο επιπλέον να απώθησε βίαια τον ανήλικο, να τον ακινητοποίησε με το πόδι του προκαλώντας του εκδορές άκρας χειρός, οίδημα και εκχύμωση πρόσθιας κνημιαίας χώρας και ήπια οιδήματα γόνατος.