Απορρίφθηκε η έφεση καταδικασθέντα για κλοπή λόγω μη εμφάνισης του στο δικαστήριο.

Την ποινή των 5 ετών κάθειρξης θα πρέπει να εκτίσει 39χρονος που έχει καταδικαστεί για μία κλοπή και μία απόπειρα κλοπής σε καταστήματα της περιοχής μας.

Οι πράξεις για τις οποίες διώκεται ο 39χρονος φέρονται να είχαν τελεστεί στις αρχές του 2016 και στις 19 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς, δικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όπου κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγύησης ποσού 1.000 ευρώ.

Κατά της απόφασης αυτής, ο 39χρονος άσκησε έφεση η οποία εξετάστηκε στις 15 Μαρτίου 2023 από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Καθώς ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε ενώπιόν του, το δικαστήριο απέρριψε την έφεσή του ως ανυποστήρικτη και έτσι διατηρεί ο 39χρονος την πρωτόδικη ποινή που του είχε επιβληθεί και την οποία πλέον θα πρέπει να εκτίσει.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 39χρονος είχε συλληφθεί πρωινές ώρες 15ης Ιανουαρίου 2016 στην πόλη της Ρόδου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, καθώς νωρίτερα επιχείρησε να παραβιάσει κατάστημα με σκοπό την κλοπή.

Στην κατοχή του είχε βρεθεί και κατασχεθεί ένα κατσαβίδι. Επίσης, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης είχε εξιχνιαστεί άλλη μια παραβίαση εμπορικού καταστήματος από το οποίο στις 14/15-01-2016 ο 39χρονος είχε αφαιρέσει κοσμήματα φο-μπιζού, ενώ όπως είχε γίνει γνωστό, ο ίδιος είχε «επισκεφθεί» και δεύτερη φορά το πρώτο κατάστημα με σκοπό την κλοπή.

Σε βάρος του 39χρονου, ο οποίος είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας για παρόμοια αδικήματα, και μάλιστα είχε αποφυλακιστεί μόλις δέκα ημέρες πριν τη σύλληψή του για αυτή την υπόθεση, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος είχε ισχυριστεί ότι είναι τοξικομανής, ωστόσο εισαγγελέας και ανακρίτρια με σύμφωνη γνώμη τον είχαν κρίνει προσωρινά κρατούμενο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top