19.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχική Ανήλικοι Καθηγητής ασελγούσε σε μαθήτρια Δημοτικού – Της έκανε ιδιαίτερα και έδιωχνε τους...

Καθηγητής ασελγούσε σε μαθήτρια Δημοτικού – Της έκανε ιδιαίτερα και έδιωχνε τους γονείς από το σπίτι

90

Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 33 μηνών με 3ετή αναστολή

Στη Ρόδο κρίθηκε ένοχος για ασέλγεια ένας 53χρονος καθηγητής, καθώς σύμφωνα με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, ασελγούσε εις βάρος μιας μαθήτριας Δημοτικού, όταν της έκανε ιδιαίτερα.

Έτσι, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 33 μηνών με 3ετή αναστολή, ενώ την ενοχή του πρότεινε και η Εισαγγελέας της έδρας.

Όπως αναφέρει η dimokratiki.gr, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά το χρονικό διάστημα από το ακαδημαϊκό έτος 2017 μέχρι και το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2020, ο καθηγητής ενώ παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα μαθηματικών σε ανήλικη εντός της οικίας της, αφού ζήτησε από τους γονείς της να βρίσκονται μακριά από τον χώρο των μαθημάτων, τοποθέτησε επανειλημμένα το χέρι του πάνω από το στήθος της, την αγκάλιαζε, τοποθετούσε το χέρι του ανάμεσα στα πόδια της με προφανή σκοπό να αγγίξει τα γεννητικά της όργανα και την τραβούσε εξαναγκάζοντάς την να καθίσει πάνω του.

Όπως έγραψε η «δημοκρατική», ένα 15χρονο σήμερα κορίτσι, μαθήτρια της πρώτης Λυκείου, εκμυστηρεύτηκε τον Μάιο του 2022 σε μία καθηγήτριά της, της τρίτης τάξεως του Γυμνασίου, στο οποίο φοιτούσε και κατόπιν στη μητέρα της ότι ο καθηγητής ασελγούσε εις βάρος της κατά τη διάρκεια ιδιαίτερων μαθημάτων που της παρέδιδε στην οικία όπου διαμένει με τους γονείς της, ενώ φοιτούσε στην πέμπτη τάξη του δημοτικού.

Μάλιστα, όπως διατείνεται, οι ασελγείς πράξεις εις βάρος της από τον καθηγητή συνεχίστηκαν μέχρι και την πρώτη Γυμνασίου.

Η καθηγήτρια της είχε διαπιστώσει μια αλλαγή στη συμπεριφορά της και την προσέγγισε για να μάθει έκπληκτη από τα χείλη του παιδιού το μυστικό που έκρυβε βαθιά μέσα τoυ ακόμη και από τους γονείς του.

Μάλιστα, το παιδί αποφάσισε να μη συνεχίσει τη φοίτησή του στο σχολικό συγκρότημα στο οποίο εργάζεται ο εκπαιδευτικός και επέλεξε άλλο σχολείο.

Η καθηγήτρια ενημέρωσε με αναφορά της την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και η υπόθεση παραπέμφθηκε προς έρευνα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και από εκεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ενώ ταυτόχρονα παραγγέλθηκε, και διοικητική έρευνα.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε τρεις καθηγήτριες κατέθεσαν τα όσα τους εκμυστηρεύθηκε το παιδί.

Το παιδί περιέγραψε εξάλλου παρουσία παιδοψυχολόγου τα όσα τέλεσε εις βάρος του ο εκπαιδευτικός λέγοντας μάλιστα ότι το έκανε σαν δικαιολογία όποτε δεν καταλάβαινε, ενώ περιέγραψε και πως ένοιωθε φόβο.

Στη δίκη κατέθεσαν για την υποστήριξη της κατηγορίας δύο καθηγητές από το ίδιο σχολικό συγκρότημα περιγράφοντας με γλαφυρό τρόπο πως η συμπεριφορά, η ψυχοσύνθεση και η εικόνα του παιδιού άλλαξε και πως οι ίδιες οδηγήθηκαν στην απόφαση να την προσεγγίσουν και να εκμαιεύσουν τα όσα είχε υποστεί από τον καθηγητή, να ενημερώσουν την μητέρα της και να οδηγήσουν την υπόθεση στη δικαιοσύνη.

Μάλιστα κατέθεσαν ότι η ανήλικη είχε φτάσει στο σημείο να αυτοτραυματίζεται στα χέρια, ότι ακολουθούσε αγωγή από ψυχίατρο κι όταν πλέον έβγαλε το βάρος από μέσα της ξεκίνησε να κάνει παρέες και να βγαίνει από την τάξη στα διαλείμματα.