Ποινή φυλάκισης τριών ετών για διακίνηση ναρκωτικών

 Δαμιανός Αθανασίου

Ποινή φυλάκισης τριών ετών εκτιτέα σε κατάστημα κράτησης επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου μετά την επικύρωση σχετικού πρακτικού διαπραγμάτευσης σε έναν 46χρονο κάτοικο της Καλύμνου κατηγορούμενο για ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών (ινδική κάνναβη) υπό τις ειδικότερες μορφές της αποστολής, παραλαβής και απόπειρας εισαγωγής αυτών εντός σωφρονιστικού καταστήματος.
Φυσικοί αυτουργοί φέρονται δύο γυναίκες. Την 22α Μαΐου 2022 στην Κω ο κατηγορούμενος φέρεται να προκάλεσε την πρώτη να του αποστείλει με πλοίο από την Κάλυμνο ένα δέμα στο οποίο υπήρχαν δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες με κάνναβη βάρους 17,5 και 13,3 γραμμαρίων αντίστοιχα και την δεύτερη να αποπειραθεί να εισαγάγει τα ναρκωτικά την επόμενη ημέρα στις φυλακές της Κω.
-Το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών σε έναν 39χρονο Αλβανό που κρίθηκε ένοχος διακίνησης ναρκωτικών ως τοξικομανής.
Το ίδιο δικαστήριο είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης 48 μηνών στον 28χρονο αδελφό του.
Ο 28χρονος είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, περί ώραν 10:30 της 1ης Μαρτίου 2022 εντοπίσθηκε στο Φαληράκι sε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, ακινητοποιήθηκε και ελέγχθηκε.
Σε σωματικό έλεγχο που του έγινε βρέθηκε να κατέχει δύο κινητά τηλέφωνα με δύο κάρτες sim διαφορετικών εταιρειών και το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν 6 αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 42,5 γραμμαρίων, 15,7 γραμμαρίων, 16,1 γραμμαρίων, 1.9 γραμμαρίων, 13,7 γραμμαρίων, 1 γραμμαρίου, τρεις αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 15,3 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και τέσσερα (4) αρχαία αργυρά νομίσματα.
Ακολούθησε έρευνα στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο που είχε μισθώσει ο αδελφός του και εντός αυτού βρέθηκαν 6 πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 270 γραμμαρίων, 542 γραμμαρίων, 264 γραμμαρίων, 214 γραμμαρίων, 533 γραμμαρίων και 536 γραμμαρίων.
– Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 1.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του αφέθηκε προχθές, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα της Κω ένας 55χρονος ημεδαπός που ενεπλάκη σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.
Συγκατηγορούμενός του είναι ένας 36χρονος Αλβανός ο οποίος κρίθηκε χθες προσωρινά κρατούμενος.
Οι αστυνομικοί περιπολούσαν πέριξ της οικίας του 55χρονου και όταν είδαν το αυτοκίνητο του δεύτερου εισήλθαν στο κατάστημα της επιχείρησής του και τους εντόπισαν.
Ο δεύτερος ερωτηθείς εάν κατέχει κάτι παράνομο, παρέδωσε ένα κυτίο με την ένδειξη «DEPON Maximum» εντός του οποίου υπήρχε κοκαΐνη καθαρού βάρους 11 γραμμαρίων.
Παρουσία Ειρηνοδίκη εισήλθαν στην οικία του πρώτου για διενέργεια έρευνας. Στην έρευνα, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα πλαστικό πιάτο με κοκαΐνη καθαρού βάρους 15,60 γραμμ., ένα φλιτζάνι εντός του οποίου βρισκόταν μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη καθαρού βάρους 4,25 γραμμ., ένα κουτάλι-δοσομετρητής, μία ζυγαριά ακριβείας, ένα ποτήρι εντός του οποίου υπήρχαν υπολείμματα πιθανώς ναρκωτικής ουσίας και έξι κομμένα καλαμάκια και δύο κινητά τηλέφωνα.
Ο πρώτος δράστης αυτοβούλως παρέδωσε σε αστυνομικό μία νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 2,16 γραμμ.

To Top