Απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης που άσκησε 43χρονος κατηγορούμενος για κατάχρηση σε ασέλγεια ανήλικης

119
Δαμιανός Αθανασίου

Με την υπ’ αριθμ. 539/2023 απόφαση του Στ’ Τμήματος του Αρείου Πάγου απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης της υπ’ αριθμ. 27/2022 απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου που άσκησε ένας 43χρονος ημεδαπός, που έχει καταδικαστεί τελεσιδίκως σε ποινή κάθειρξης 6 ετών για κατάχρηση σε ασέλγεια, με θύμα μια ανήλικη και υπεραμύνεται της αθωότητάς του.
Πρωτοδίκως του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 10 ετών και 3 μηνών, με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα, με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία (6-1).
Ο κατηγορούμενος, συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Σ. Χάλκης και οδηγήθηκε στο Α.Τ. Ιαλυσού, την 15η Ιουνίου 2011.
Φέρεται από κατάθεση που έδωσαν ενώπιον των αστυνομικών η ανήλικη και ο πατέρας της αλλά και από ανάλογες διηγήσεις της παιδίσκης σε κοινωνική λειτουργό και ιατροδικαστή, που την εξέτασε, να της έδεσε τα χέρια στην πλάτη με καλώδιο, να της έκλεισε τα μάτια με μια φανέλα και να ασέλγησε εις βάρος της.
Ο πατέρας της 10χρονης, τότε, βρισκόταν μαζί της σε καφετέρια στο λιμάνι της Χάλκης.
Εκεί ένας ηλικιωμένος της ζήτησε να πεταχτεί στο σπίτι του γιου του, με τον οποίο είχε φιλικές σχέσεις ο πατέρας της, να πάρει ένα μπρελόκ με κλειδιά αυτοκινήτου και να του τα φέρει στο εστιατόριο.
Η κοπέλα εξυπηρέτησε τον ηλικιωμένο. Μετέβη πράγματι στην οικία του φίλου του πατέρα της, ο οποίος, αφού της έδωσε τα κλειδιά, της ζήτησε να επιστρέψει στο σπίτι για να της δώσει “κάτι”.
Η μικρή παρέδωσε τα κλειδιά στον ηλικιωμένο πατέρα του κατηγορούμενου και επέστρεψε στο σπίτι του.
Εκεί ο 43χρονος, όπως ισχυρίστηκε, της ζήτησε να υποβληθεί σε ένα τεστ και συγκεκριμένα της έδεσε τα χέρια και της έκλεισε τα μάτια με μια φανέλα και στη συνέχεια της έδωσε να δοκιμάσει γεύσεις στα χείλη της.
Αρχικά, όπως είπε, δοκίμασε κάτι πικρό και στη συνέχεια κάτι γλυκό με γεύση κερασιού. Όταν άνοιξε τα μάτια της είδε σε τραπέζι ένα ανοικτό βαζάκι με γλυκό του κουταλιού (κεράσι) το οποίο και της έδωσε για να το πάρει στο σπίτι της ο 43χρονος.
Στο κατηγορητήριο αναφέρεται εξάλλου ότι όλα αυτά συνέβησαν, ενώ ο 43χρονος φορούσε μόνο το εσώρουχό του.
Ο 43χρονος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ασέλγησε στην ανήλικη. Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι την 14η Ιουνίου 2011 επισκέφθηκε το χώρο εργασίας ενός φίλου του και του ζήτησε να τον βοηθήσει στην επισκευή μιας τηλεόρασης.
Ενώ βρισκόταν στην οικία του και επισκεύαζε την τηλεόραση χτύπησε η πόρτα και ήταν η ανήλικη, που του ζήτησε τα κλειδιά του αυτοκινήτου του πατέρα του. Της τα έδωσε και της ζήτησε να επιστρέψει μετά από λίγο για να της προσφέρει γλυκά.
Όταν επέστρεψε προσφέρθηκε να της προσφέρει ένα γλυκό του κουταλιού, κεράσι, για το οποίο του είπε ότι το σιχαίνεται. Τότε αποφάσισε, όπως είπε, να κάνει ένα αθώο παιχνίδι που συνηθίζει και με τα δικά του παιδιά, όταν αρνούνται να δοκιμάσουν κάποιο έδεσμα και συγκεκριμένα της έκλεισε τα μάτια με μια σκισμένη φανέλα και επειδή δεν είχε πρόχειρο ένα κουτάλι βούτηξε το δάκτυλό του στο βάζο με το κεράσι και της είπε να δοκιμάσει.
Κατόπιν έβγαλε τη φανέλα από τα μάτια της για να διαπιστώσει τι είχε δοκιμάσει και της έδωσε το βάζο με τα υπόλοιπα γλυκά για να τα πάρει στον πατέρα της και μια τσάντα σκουπιδιών για να τα απορρίψει στον κάδο, δίνοντάς της και ως χαρτζιλίκι 3 ευρώ.
Ισχυρίστηκε ακόμα ότι φορούσε ένα παντελονάκι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, πράγμα που συνηθίζεται στην Χάλκη.
Θεωρεί ότι η ιστορία σε βάρος του στήθηκε από την ανήλικη καθ’ υποβολή του πατέρα της, προσθέτοντας ότι στις καταθέσεις της έχει πέσει σε αντιφάσεις.