Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 70χρονης μπαλαρίνας

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε ο επιχειρηματίας στη Μαγνησία για τη δολοφονία της 70χρονης μπαλαρίνας, Ιωάννας Μαρίας Ενριέττας Κοντούλη, με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου (ΜΟΕ) Λάρισας.

Έναν χρόνο μετά την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Λάρισας, το δικαστήριο σήμερα αποφάσισε την ενοχή του κατηγορουμένου κατά πλειοψηφία 4-3 -μειοψήφησαν 3 ένορκοι-  και του επέβαλε κατά πλειοψηφία 5-2 – μειοψήφησαν δύο ένορκοι- ποινή κάθειρξης 7 ετών. Προηγουμένως, το δικαστήριο έκανε δεκτή την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών: η μη εύλογη διάρκεια της ποινικής διαδικασίας που δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του κατηγορουμένου και η καλή συμπεριφορά μετά την τέλεση της πράξης.

Υπενθυμίζεται ότι η Μαρία Κοντούλη αγνοείται από το 2002, όταν ήταν 70 ετών. Ωστόσο, το 2019, έπειτα από βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, ο 66χρονος σήμερα επιχειρηματίας βρέθηκε κατηγορούμενος για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Σύμφωνα με το βούλευμα, φέρεται αφού την σκότωσε να «απέκρυψε επιμελώς το πτώμα της, σε άγνωστο σημείο, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να συγκαλύψει την εγκληματική πράξη του».

Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου θεωρείται μια από τις σπάνιες στα δικαστικά χρονικά της Ελλάδας, καθώς όχι μόνο καταδικάστηκε ένας κατηγορούμενος για φόνο χωρίς να έχει εντοπιστεί το πτώμα αλλά και, όπως τόνισε και στην αγόρευση της η υπεράσπιση του κατηγορουμένου, χωρίς να είναι γνωστός ο μηχανισμός του θανάτου, αποδεικτικά στοιχεία ή μαρτυρίες, όπως μεταδίδει το larissanet.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top