Ποινική διαπραγμάτευση: Να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 11 ετών συμφώνησε μέλος εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης μεταναστών

Πρόκειται για 36χρονο Σύρο που συνελήφθη στη Ρόδο στις 5/4/2022.

Ποινική διαπραγμάτευση έκανε ένας 36χρονος Σύρος που συνελήφθη στη Ρόδο στις 5η Απριλίου 2022 ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης μεταναστών.

Την Παρασκευή με την σύνταξη σχετικού πρακτικού ποινικής διαπραγμάτευσης στην Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου συμφώνησε να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 11 ετών (εκτιτέα τα 8 έτη)

ποινική διαπραγμάτευση

Freepik

Ποινική διαπραγμάτευση: Το χρονικό της υπόθεσης

Πιο συγκεκριμένα, την 5η Απριλίου 2022 κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών εντοπίστηκαν και προσήχθησαν από στελέχη του Κ.Λ. Ρόδου/Γρ. Ασφαλείας – ΠΟΔΙΝ, τέσσερις αλλοδαποί διαμένοντες σε ξενοδοχείο στην πόλη της Ρόδου στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.

Κατά την διάρκεια προανάκρισης και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης συνελήφθη 53χρονος αλλοδαπός υπήκοος Λιβάνου, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τους ανωτέρω Π.Ε.Π. ως το άτομο που τους παρέλαβε από κεντρικό σημείο στη Ρόδο και εξασφάλισε την διαμονή τους, σε συνεννόηση με τον διακινητή που τους μετέφερε από την Τουρκία στη Ρόδο.

Μετά από ενδελεχή έρευνα στελεχών Κ.Λ. Ρόδου/Γρ. Ασφαλείας – ΠΟΔΙΝ και με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) και Ε.Υ.Π. διερευνήθηκε η εμπλοκή τριών επιπλέον ατόμων, ενός 32χρόνου υπηκόου Αιγύπτου και δύο 36χρονων Σύρων, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

ποινική διαπραγμάτευση

Freepik

Ο ρόλος των ανωτέρω είναι να παραλαμβάνουν από παραλίες του νησιού με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα, τους Π.Ε.Π., ώστε να τους μεταφέρουν σε ξενοδοχεία εντός της πόλης της Ρόδου. Ο ένας εκ των δύο Σύρων φέρεται να ανελάμβανε τον συντονισμό της διακίνησης σε συνεργασία με τους διακινητές που διαμένουν στην Τουρκία.

Παράλληλα μεριμνούσε για την εύρεση πλαστών – κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων, τα οποία παραδίδονταν στους Π.Ε.Π. με σκοπό την μετακίνησή τους στην ενδοχώρα ή απευθείας σε έτερες ευρωπαϊκές χώρες.

To Top