Αιτωλοακαρνανία: Ποινή κάθειρξης 10 ετών για κατάχρηση ανηλίκου κάτω των 12 ετών

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια μετά από καυγά της μητέρας με τον κατηγορούμενο σε καφενείο του χωριού

Σε 10 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε ερήμην ένας άνδρας από χωριό της Αιτωλοακαρνανίας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λευκάδας, για κατάχρηση κατ’ εξακολούθηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη.

Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, ο οποίος δεν παρουσιάστηκε ούτε καν δια δικηγόρου, ενώ του αναγνώρισε δικαίωμα έφεσης υπό τον όρο της απαγόρευσης προσέγγισης του θύματος.

Σύμφωνα με το ilefkada.gr, στο δικαστήριο δεν παρουσιάστηκε ούτε το θύμα, η οποία σήμερα είναι ενήλικη και έχει ολοκληρώσει και τις σπουδές της στη ΝομικήΜοναδική μάρτυρας ήταν η μητέρα του κοριτσιού, δασκάλα, η οποία με τον κατηγορούμενο ήταν ζευγάρι σχεδόν 16 χρόνια.

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια μετά από καυγά της μητέρας με τον κατηγορούμενο σε καφενείο του χωριού, όταν έμαθε τι είχε γίνει και αφού κάλεσε την αστυνομία προκειμένου να εξηγήσει το λόγο του καυγά.

Καθηγητής

Freepik

Κατάχρηση ανηλίκου: Για τρία περιστατικά μίλησε η μητέρα της κοπέλας

Η μητέρα του κοριτσιού διηγήθηκε τον τρόπο με τον οποίο έμαθε από την κόρη της τις τρεις ασελγείς πράξεις όταν το κορίτσι ήταν στην ΣΤ’ Δημοτικού. Είπε πως το παιδί άλλαξε συμπεριφορά και όταν πήγε για σπουδές σε μεγάλη πόλη επισκέφθηκε ψυχολόγο όπου από αυτήν ενημερώθηκε η μητέρα.

Η μητέρα συγκεκριμένα μίλησε για τρία περιστατικά για τα οποία ενημερώθηκε από την ίδια της την κόρη με το πρώτο να διαδραματίζεται στο γραφείο του πρώην συντρόφου της, το άλλο σε διακοπές και το τρίτο μέσα στο σπίτι της ενώ η ίδια κοιμόταν. Όταν στο τέλος, όπως ισχυρίστηκε η μητέρα, θέλησε να της πει κάτι για την υπόθεση της είπε ότι αυτά τα περιστατικά «άντε να τα πούμε σεξουαλική παρενόχληση αλλά όχι σεξουαλική κακοποίηση».

«Τα όσα είπατε είναι αυτά που ακούσατε από την ψυχολόγο και την κόρη σας. Παρούσα ήσασταν κάπου σε όλα αυτά;», ρώτησε η εισαγγελέας θέλοντας να τονίσει ότι δεν υπάρχουν απτά στοιχεία. Η κ. Εισαγγελέας πρότεινε καταρχήν την αθώωσή του. Στη συνέχεια όταν το δικαστήριο απεφάνθη ενοχή κατά πλειοψηφία (ένας ένορκος μειοψήφησε) πρότεινε δέκα χρόνια, ποινή την οποία έκαναν αποδεκτή οι δικαστές.

To Top