Κάθειρξη 10 ετών σε Αλβανό που έστειλε ναρκωτικά στον εαυτό του

180

Συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών, φυλάκιση 3 μηνών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 11.500 ευρώ, επιβλήθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, σε 34χρονο αλλοδαπό αλβανικής καταγωγής για τα ναρκωτικά που έστειλε στον εαυτό του!

Ο αλλοδαπός δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ωστόσο δικάστηκε κανονικά ωσεί παρών, κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε η παραπάνω ποινή για την οποία η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 34χρονος είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2018, λίγη ώρα αφότου είχε παραλάβει δέμα με ναρκωτικά από εταιρεία ταχυμεταφορών.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Πιο αναλυτικά, η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις 8 Αυγούστου 2018 στις 2 το μεσημέρι στην πόλη της Ρόδου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και συνολικά στην κατοχή του 34χρονου αλλοδαπού είχαν βρεθεί 53 γραμμάρια κοκαΐνης.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, ο αλλοδαπός είχε τεθεί το τελευταίο διάστημα πριν τη σύλληψή του, υπό επιτήρηση από τους αστυνομικούς της Δίωξης καθώς φερόταν ότι παραλάμβανε δέματα με ναρκωτικά και στη συνέχεια ότι τα διαμοίραζε-πουλούσε σε ενδιαφερόμενους τοξικομανείς.

Έτσι την Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018 το μεσημέρι, και αφού προηγουμένως είχε εξακριβωθεί η παραλαβή υπόπτου δέματος από τον 34χρονο αλλοδαπό, οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν στην κατοχή του μία αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε 7,9 γραμμάρια κοκαΐνης, καθώς και δυο κινητά τηλέφωνα.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι που διέμενε ο 34χρονος, όπου παρουσία δικαστικού λειτουργού, είχαν βρεθεί:

• Κοκαΐνη βάρους 42,4 γραμμαρίων, τοποθετημένη σε εννέα συσκευασίες

• Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

• Κινητό τηλέφωνο

• Το δέμα (χάρτινο κιβώτιο) που είχε παραλάβει νωρίτερα

Όλα τα ανευρεθέντα πειστήρια κατασχέθηκαν, ενώ όπως διαπιστώθηκε, ο αλλοδαπός διέμενε και παράνομα στη χώρα μας.