“Καμπάνα” 550 ευρώ στη μητέρα που έχει δεχθεί 150 μηνύσεις από τον πρώην σύζυγο και τα πεθερικά: Αντιμέτωπη με 82.500 ευρώ μετά την εκδίκαση των άλλων υποθέσεων

Έχει κατ’ επανάληψη καταγγελθεί για απαγόρευση να δουν το 4χρονο σήμερα παιδί και εγγόνι τους αντίστοιχα, από την ημέρα που γεννήθηκε. Τι προβλέπει η απόφαση- οδηγός του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου.

Το «απαγορευτικό» της μητέρας στον πρώην σύζυγο και στα πεθερικά της να μπορούν να δουν το παιδί και εγγόνι τους αντίστοιχα, από την ημέρα του γεννήθηκε, οδήγησε στην κατάθεση ήδη 150 μηνύσεων κατά της συγκεκριμένης γυναίκας.

Την Τετάρτη εκδικάστηκε αυτόφωρο στο οποίο ήταν κατηγορούμενη για άρνηση παράδοσης του παιδιού στους γονείς του πρώην συζύγου της στις 6 Μαΐου. Όπως αναφέρεται, τα πρώην πεθερικά της βρίσκονται στον Βόλο σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο για να δουν το παιδί, ακολουθώντας πιστά δικαστική απόφαση που τους το επιτρέπει, ταξιδεύοντας από το Δίστομο.

Μετά την εξέλιξη αυτή, καταδικάστηκε σε ποινή 300 ευρώ συν τα δικαστικά έξοδα, χωρίς δικαίωμα έφεσης. Δηλαδή, οφείλει να καταβάλλει συνολικά 550 ευρώ εντός πέντε ημερών, ειδάλλως θα βεβαιωθούν στην εφορία. Η απόφαση αυτή χαρακτηρίζεται σταθμός για την συγκεκριμένη υπόθεση δεδομένη ότι σε βάρος της μητέρας του 4χρονου παιδιού εκκρεμούν 150 μηνύσεις, με κάποιες από αυτές από αυτές να εκδικάζονται άμεσα.

«Απαγορευτικό» της μητέρας στον πρώην σύζυγο: Κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με ποινή 82.500 ευρώ

Για την μητέρα που αρνείται την επικοινωνία του παιδιού με την οικογένεια του συζύγου, ακολουθεί σε σύντομο διάστημα η εκδίκαση 50 ακόμη μηνύσεων εις βάρος της, με το ίδιο κατηγορητήριο, όπως αναφέρει το https://gegonota.news/.

Δηλαδή για κάθε καταδικαστική απόφαση, θα πρέπει να καταβάλει στο εξής 550 ευρώ, χωρίς να έχει την οικονομική δυνατότητα. Η απόφαση αποτελεί «οδηγό» και καθαρά το σκεπτικό της έδρας ήταν πως εφόσον παραβιάζεται ο νόμος και εμποδίζεται η  επικοινωνία ενός παιδιού από το οικογενειακό του περιβάλλον, η μόνη λύση είναι ο κατηγορούμενος ή η κατηγορούμενη να υπόκειται σε ποινή που «πονάει».

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, την περασμένη Δευτέρα η γυναίκα κάθισε στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου για παραβίαση δικαστικής απόφασης και παρουσία των πρώην πεθερικών της δήλωσε πως δεν επιτρέπει την επικοινωνία τους με το παιδί γιατί “του ασκούν βία”.

Τα πρώην πεθερικά της έκλαιγαν και ο δικηγόρος τους αγανακτισμένος είπε πως “η μητέρα είναι αδιόρθωτη, εμπαίζει ηλικιωμένους ανθρώπους και ψεύδεται ασύστολα”.

Ο εισαγγελέας έδρας είπε απευθυνόμενος στην 40χρονη πως εάν δεν αποφασίσει να ομαλοποιήσει τις σχέσεις με την πρώην οικογένειά της και να επιτρέψει την επαφή με το παιδί, όπως όρισε ο Νόμος, θα έχει να αντιμετωπίσει βαριές ποινές.

Η παρακολούθηση των συναντήσεων

Πριν μια εβδομάδα, και σε μια προσπάθεια να μην καταδικαστεί, είχε διακοπεί η συνεδρίαση στο αυτόφωρο με το σκεπτικό πως θα δρομολογούνταν η επικοινωνία και θα αποσύρονταν οι μηνύσεις. Η επαφή των παππούδων με το παιδί έγινε παρουσία της μητέρας σε πάρκο του Βόλου και δεν έφερε αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την μητέρα, το παιδί παρουσιάζει άρνηση, δεν τους θέλει, αλλά η έδρα και ο εισαγγελέας της επέρριψαν ευθύνες για το γεγονός ότι εκείνη φέρει την ευθύνη γιατί δεν το προετοιμάζει ποτέ για την προσέγγιση, αντίθετα το χειραγωγεί. Ο συνήγορός της στο δικαστήριο παρουσίασε φωτογραφίες από την συνάντηση στο πάρκο που εμφάνιζαν την γιαγιά του 4χρονου η οποία είναι εκπαιδευτικός, να έχει θετική επαφή με το παιδί.

Όπως αναφέρει το gegonota.news ο δικηγόρος της οικογένειας του συζύγου ανακοίνωσε πως θα καταθέσει μήνυση εναντίον της καθώς φωτογράφιζε τους παππούδες εν αγνοία τους. Στο ίδιο δικαστήριο έγινε γνωστό πως η μητέρα βιντεοσκοπεί κάθε άφιξη του ζευγαριού από το Δίστομο στο σπίτι της για να δουν το παιδί, ώστε  να αποδείξει πως το νήπιο είναι εκείνο που δεν επιθυμεί την επαφή.

«Με παρουσιάζουν ως τέρας, αλλά από την άλλη πλευρά βλέπω τοίχο», είπε η κατηγορούμενη στο δικαστήριο και επέρριψε ευθύνες στον σύζυγό της λέγοντας πως αδιαφορεί για την επαφή με το παιδί του, όταν ο ίδιος έξι μήνες τον χρόνο απουσιάζει σε ταξίδια λόγω της φύσης της εργασίας του.

Μια από τις πολλές συνέπειες του εκρηκτικού κλίματος είναι αφενός ότι το παιδί δεν έχει άλλη επαφή εκτός από την μητέρα του με οικογενειακό περιβάλλον, αφετέρου είναι αβάπτιστο και αυτό δεν συμβαίνει για κανέναν άλλον λόγο εκτός της αντιδικίας.

«Προτείνω την ενοχή της για να καταλάβει πως η συμπεριφορά της είναι λάθος. Απέναντι έχουμε μια μητέρα έξυπνη και συγκροτημένη και ένα ζευγάρι παππούδων που είναι νέοι άνθρωποι, επιστήμονες, μορφωμένοι. Το παιδί τους χρειάζεται όλους», είπε ο εισαγγελέας της έδρας, ενώ ο δικηγόρος του ζευγαριού ανέφερε πως έχει ήδη δοθεί εντολή για κοινωνική έρευνα ώστε να διαπιστωθεί το περιβάλλον που μεγαλώνει το παιδί.

To Top