Καταδίκες για έκδοση πλαστών τιμολογίων και λαθρεμπορία

139

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κάθισαν χθες ένας ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων και ένας ιδιοκτήτης ΙΧ αυτοκινήτου από την περιοχή του Αλμυρού, κατηγορούμενοι, ο μεν πρώτος για έκδοση πλαστών τιμολογίων και ο δεύτερος για αποδοχή πλαστών τιμολογίων και λαθρεμπορία.

Στον πρώτο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, στον δε δεύτερο ποινή φυλάκισης 2,5 ετών, επίσης με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο επαγγελματίας κατηγορούνταν για έκδοση πλαστών τιμολογίων ύψους 370 και 160 ευρώ, που αφορούσαν στην εργασία αντικατάστασης κινητήρα οχήματος το 2021. Ο ιδιοκτήτης του ΙΧ κατηγορούνταν ότι την ίδια χρονική περίοδο είχε αποδεχθεί τα πλαστά τιμολόγια του επαγγελματία. Ειδικότερα κατηγορούνταν ότι δεν είχε καταβάλει τα τέλη ταξινόμησης του αυτοκινήτου και δεν το είχε δηλώσει στο Τελωνείο, καθώς βρέθηκε με «κομμένο» τον αριθμό πλαισίου μηχανής. Συγκεκριμένα ο ΙΧής κατηγορούνταν ότι είχε αγοράσει το 2021 ένα αυτοκίνητο, ίδιας μάρκας με ένα άλλο που είχε από το 2017 και αντικατέστησε τον κινητήρα του «κόβοντας» τον αριθμό πλαισίου του. Τα τέλη ταξινόμησης και ο ΦΠΑ ήταν αξίας 283 ευρώ. Απολογούμενοι οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες σε βάρος τους και ότι εξέδωσε ο μεν πρώτος πλαστά τιμολόγια και ότι ο δεύτερος τα αποδέχθηκε και είχε «κομμένο» αριθμό πλαισίου κινητήρα. Το Τριμελές δεν πείστηκε και τους έκρινε ένοχους.
Εξάλλου το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε ένοχο ερήμην την Τετάρτη έναν κατηγορούμενο για κλοπή. Στον δράστη, που είναι σεσημασμένος και εκτίει ποινή φυλάκισης για άλλα αδικήματα, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, γιατί είχε κλέψει καρμπιρατέρ μοτοποδηλάτου το 2018 στον Βόλο.