Βόλος: Αστυνομικός πήρε 12 αναρρωτικές άδειες και κυκλοφορούσε με το περιπολικό και τον αστυνομικό σκύλο σε όλη την Ελλάδα – Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ένας αστυνομικός του ΑΤ Σκιάθου, ο οποίος κατηγορούταν για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση μετά από καταγγελία του διοικητή του.
Κατά το έτος 2021 ο κατηγορούμενος αστυνομικός είχε λάβει 12 αναρρωτικές άδειες σε διαδοχικά χρονικά διαστήματα, ενημερώνοντας την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

Ωστόσο, όπως δήλωσε στην κατάθεση του ο διοικητής του, ο κατηγορούμενος δεν είχε ενημερώσει τον ίδιο, ενώ εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί κατά την διάρκεια των αδειών του το υπηρεσιακό αυτοκίνητο και να έχει υπό την επίβλεψη του τον αστυνομικό σκύλο.

“Σκύλος και όχημα έπρεπε να παραδοθούν” κατάθεσε ο διοικητής, επικαλούμενος προεδρικό διάταγμα του 1989. “Είναι αδιανόητο ένα αστυνομικό όχημα να βρίσκεται στην Λάρισα, στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, όταν ο αστυνομικός υπάλληλος είναι σε αναρρωτική” κατέληξε ο ίδιος.

Όπως έγινε γνωστό στην δικαστική αίθουσα, το υπηρεσιακό όχημα το οποίο χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος και κατά την διάρκεια των αδειών του, ανεφοδιαζόταν με βενζίνη στα συμβεβλημένα με την αστυνομία πρατήρια καυσίμων, ενώ είχε καταγράψει 2.500 χιλιόμετρα.

Στην απολογία του ο αστυνομικός υποστήριξε ότι δεν του ζητήθηκε ποτέ από την ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας να παραδώσει το αστυνομικό αυτοκίνητο κατά την αναρρωτική του, ενώ σχετικά με τον υπηρεσιακό σκύλο, τον είχε πάντα μαζί του καθώς ο ίδιος είναι υπεύθυνος για την καθημερινή του εκπαίδευση.

«Όπου είναι ο σκύλος είναι και το αυτοκίνητο και όπου είναι το αυτοκίνητο είναι και ο σκύλος. Ο σκύλος παραδίδεται μόνο εάν ο εκπαιδευτής του πάει εξωτερικό» δήλωσε ο ίδιος ενώπιον του δικαστηρίου.
«Είχα λάβει 12 άδειες και είχα πάντα τον σκύλο και το όχημα . Το πρόβλημα-αν και δεν κατάλαβα ποτέ το γιατί-δημιουργήθηκε για την 11η και την 12 άδεια» σχολίασε.
Το δικαστήριο δεν διαπίστωσε δόλο στις πράξεις του αστυνομικού και αποφάσισε την αθώωσή του.

To Top