Καταγγέλθηκε για βιασμό και αθωώθηκε ομόφωνα επτά χρόνια μετά

216

«Μου κατέστρεψε τη ζωή και τα όνειρα που είχα»

Ένας άνδρας στην Κρήτη αθωώθηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, καθώς πριν από επτά χρόνια τον κατήγγειλε για βιασμό μια γυναίκα με την οποία διατηρούσε ερωτική σχέση.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, η πρώην φίλη του, ούσα ανήλικη τότε, κατήγγειλε ότι την κακοποίησε σωματικά και σεξουαλικά. Επτά χρόνια μετά, ο Λ. δικαιώθηκε απόλυτα από τη δικαιοσύνη που τον αθώωσε ομόφωνα και σε δεύτερο βαθμό. Είχε αθωωθεί και πρωτοδίκως κατά πλειοψηφία, ωστόσο ασκήθηκε έφεση από τον εισαγγελέα και έτσι η υπόθεση εκδικάστηκε ξανά σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης.

Στο πλευρό του βρίσκονταν οι γονείς του, συγγενείς και καλοί φίλοι, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούσαν να τον στηρίξουν και να τον εμψυχώσουν.

Όλη αυτή η φοβερή δικαστική περιπέτεια «φρέναρε» τα όνειρα του, τα σχέδια του για το αύριο, κλείστηκε στον εαυτό του. Τώρα πια, ανακουφισμένος, θα προσπαθήσει να κάνει επανεκκίνηση.

«Ούτε στο χειρότερο εχθρό μου», είπε λίγο μετά την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. «Θέλω να αλλάξω σελίδα στη ζωή μου».

«Μετά από περίπου επτά χρόνια, απονεμήθηκε δικαιοσύνη» δήλωσε ο κ. Παντελής Ρυακιωτάκης, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης. Ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης κ. Αντώνης Βουλγαράκης, δήλωσε από την πλευρά του ότι η όλη υπόθεση ξεκίνησε ως μια φοβερή ιστορία από αυτές που γράφονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων με πολύ σοβαρές κατηγορίες, οι οποίες τελικά κατέπεσαν στο δικαστήριο.