Κοζάνη: Καταδικάστηκε πρώην στρατιωτικός και ένας ιδιώτης για απόπειρα υπεξαίρεσης πετρελαίου από στρατόπεδο

Οι κατηγορούμενοι είχαν προλάβει να αντλήσουν 8 τόνους πετρελαίου, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί χωρίς να καταφέρουν να απομακρυνθούν

Σε ποινή φυλάκισης με αναστολή 10 και 8 μηνών αντίστοιχα, καταδικάστηκε στην Κοζάνη ένας πρώην στρατιωτικός και ένας ιδιώτης για απόπειρα υπεξαίρεσης 8 τόνων πετρελαίου από στρατόπεδο.

Όπως αναφέρει το ertnews.gr, το επίμαχο περιστατικό σημειώθηκε το 2018 και στην υπόθεση ενεπλάκη και ένας τρίτος κατηγορούμενος στρατιωτικός, ο οποίος αθωώθηκε.

Κλοπές στην Ημαθία

Eurokinissi

Καταδικάστηκε πρώην στρατιωτικός στην Κοζάνη: Πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω

Ειδικότερα, όλα ξεκίνησαν όταν τον Φεβρουάριο του 2018 έγινε απόπειρα αφαίρεσης πετρελαίου, από στρατόπεδο με την συμμετοχή ενός στρατιωτικού και ενός ιδιώτη οδηγού λυματοφόρου κατά την διάρκεια της οποίας οι κατηγορούμενοι πιάστηκαν επ’  αυτοφώρω.

Όπως αποδείχθηκε, οι κατηγορούμενοι είχαν προλάβει να αντλήσουν 8 τόνους πετρέλαιου, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί χωρίς να καταφέρουν να απομακρυνθούν εγκαίρως.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως σε έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι έλειπαν συνολικά 22 τόνοι πετρελαίου. Ωστόσο για την κατηγορία της αφαίρεσης των 22 τόνων αθωώθηκαν άπαντες οι κατηγορούμενοι.

Σημειώνεται πως κατά της απόφασης του δικαστηρίου οι πρωτόδικα καταδικασθέντες άσκησαν έφεση.

To Top