Λάρισα: Ποινή φυλάκισης σε Καρδιτσιώτη για παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων

Ο άνδρας κατηγορούνταν επίσης και για το αδίκημα της εξύβρισης μέσω διαδικτύου, αδίκημα για το οποίο όμως αθωώθηκε

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε τη Δευτέρα 8 Μαΐου το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε έναν κάτοικο Καρδίτσας για παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Σημειώνεται πως το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το larissanet.gr, ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε επειδή έστειλε στον σύζυγο συντοπίτισσας του, φωτογραφία της ίδιας χρησιμοποιώντας ψεύτικο προφίλ.

Όπως κατέθεσε ενώπιον της έδρας ο κατηγορούμενος, με την γυναίκα διατηρούσαν σχέση πριν από δύο χρόνια και την βοηθούσε οικονομικά όταν του το ζητούσε. Μετά από κάποια περίοδο διέκοψαν τη σχέση τους και όταν ζήτησε πίσω τα λεφτά που της δάνεισε, η γυναίκα, όπως κατέθεσε, δεν του τα έδινε.

Ποινή φυλάκισης για παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων

“Ήταν βλακεία μου και ζητώ συγνώμη γι’ αυτό” είπε σήμερα στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος απολογούμενος για την πράξη του ο οποίος για να εκδικηθεί στην ουσία την γυναίκα, έκανε ψεύτικο προφίλ στο facebook και έστειλε μέσω messenger στον σύζυγο της, φωτογραφία της γυναίκας όπου φαινόταν ένα τατουάζ.

Ο άνδρας κατηγορούνταν επίσης και για το αδίκημα της εξύβρισης μέσω διαδικτύου, αδίκημα για το οποίο όμως αθωώθηκε. Ωστόσο καταδικάστηκε για παράβαση του άρθρου 38 παράγραφος 2 του ποινικού κώδικα που αναφέρει ότι “Όποιος χρησιμοποιεί, μεταδίδει, διαδίδει, κοινολογεί με διαβίβαση, διαθέτει, ανακοινώνει ή καθιστά προσιτά σε μη δικαιούμενα πρόσωπα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, τα οποία απέκτησε σύμφωνα με την περίπτωση α΄ της παραγράφου 1 ( που αναφέρει ότι: Όποιος, χωρίς δικαίωμα επεμβαίνει με οποιονδήποτε τρόπο σε σύστημα αρχειοθέτησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, και με την πράξη του αυτή λαμβάνει γνώση των δεδομένων αυτών) ή επιτρέπει σε μη δικαιούμενα πρόσωπα να λάβουν γνώση των δεδομένων αυτών, τιμωρείται με φυλάκιση, εάν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη”.

To Top