Μητροκτονία στην Κρήτη: Φυλάκιση 13 ετών στον 43χρονο που ξυλοκόπησε θανάσιμα τη μητέρα του

1917

Ποινή κάθειρξης 13 ετών επιβλήθηκε την Τρίτη 30 Μαΐου στον 43χρονο Κρητικό, ο οποίος στις αρχές του περασμένου Ιουλίου σκότωσε τη μητέρα του, στο διαμέρισμα όπου αυτή διέμενε, στο κέντρο του Ηρακλείου.

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου για τον 43χρονο που δολοφόνησε τη μητέρα του τον Ιούλιου του 2022 χτυπώντας την με ξύλινες τάβλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα για ενοχή του 43χρονου με μειωμένο καταλογισμό και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 13 χρόνων με τα πέντε να τα εκτίει στην ψυχιατρική πτέρυγα του Κορυδαλλού.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στα δικαστήρια υπήρξε έντονη κινητοποίηση των αρχών εξαιτίας της κατάστασης της ψυχικής υγείας του 43χρονου μητροκτόνου.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο άνδρας σε κατάσταση αλλοφροσύνης άρχισε να φωνάζει στους διαδρόμους των δικαστηρίων κάνοντας λόγο για σκευωρία, ενώ και κατά την απολογία του εμφανίστηκε συγχυσμένος μην μπορώντας να απαντήσει στις ερωτήσεις της έδρας.

Αμέσως μετά ο εισαγγελέας αφού αναφέρθηκε στον θάνατο της 67χρονης και στον τρόπο με τον οποίο έχασε τη ζωή της ζήτησε να κριθεί ένοχος ο 43χρονος με μειωμένο καταλογισμό.

Πώς έγινε το άγριο έγκλημα

Όλα συνέβησαν αρχές Ιουλίου όταν ο 42χρονος, τότε, άνδρας πήρε ξύλινες τάβλες από την ντουλάπα και άρχισε να χτυπάει με μανία την 67χρονη μητέρα του.

Η άτυχη γυναίκα ούρλιαζε για βοήθεια με τους ενοίκους να καλούν έντρομοι την αστυνομία.

Άνδρες της Άμεσης Δράστης έσπευσαν στο σημείο. Όταν ο 42χρονος άνοιξε την πόρτα του σπιτιού οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε μία απίστευτη σκηνή. Αίματα παντού, ενώ η άτυχη 67χρονη ήταν στο πάτωμα μέσα σε μία λίμνη αίματος φέροντας πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι αλλά και σε όλο το υπόλοιπο σώμα της.

Αμέσως συνέλαβαν τον 42χρονο τον οποίο και οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 42χρονος είναι παντρεμένος με παιδιά ενώ το τελευταίο διάστημα είχε προβλήματα με την γυναίκα του. Γι’ αυτόν τον λόγο έμενε για λίγο χρονικό διάστημα με τη μητέρα του. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.