Πρωτόδικη καταδίκη 72χρονου για βιασμό στη Μάνη

2804

Η ισχνή πλειοψηφία και το χρονικό της υπόθεσης

Ποινή κάθειρξης 9 ετών επιβλήθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας σε έναν 72χρονο άνδρα σχετικά με καταγγελλόμενη πράξη βιασμού κατά ανήλικης, που φέρεται να συντελέστηκε προ μερικών ετών σε περιοχή της Ανατολικής Μάνης. Πάντως, η δικαστική απόφαση ελήφθη με ισχνή πλειοψηφία (4-3), ενώ από την υπεράσπιση του άνδρα ασκήθηκε έφεση και ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», η καταγγελία περί ασέλγειας έγινε προ ετών κατά τη διάρκεια άλλης δίκης στο Γύθειο για επαγγελματικές διαφορές που εμφανίζονται να είχαν ο φερόμενος ως δράστης και η μητέρα της ανήλικης. Οι δυο τους, πέρα από επιχειρηματικούς, είχαν και προσωπικούς δεσμούς, όμως ήρθαν σε ρήξη. Η κοπέλα, η οποία σήμερα είναι ενήλικη, ήταν αυτή που κατά τη μαρτυρία της στη δίκη, ισχυρίστηκε ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον 72χρονο -σήμερα- άνδρα, όταν εκείνη ήταν 15 ετών.

Η Εισαγγελία, μετά τους ισχυρισμούς τής ανήλικης, παρέπεμψε την υπόθεση στον Ανακριτή που ξεκίνησε την έρευνα. Ο 72χρονος πέρασε από πολύωρη ανάκριση προτού του ασκηθεί ποινική δίωξη, ωστόσο δεν προφυλακίστηκε και ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Η δίκη ξεκίνησε περί τα τέλη του 2022 στην Κυπαρισσία και μετά από διακοπές, πολύωρες καταθέσεις μαρτύρων, την αγόρευση των συνηγόρων των δύο πλευρών και την απολογία του κατηγορουμένου, το Δικαστήριο κατέληξε στην πρωτόδικη καταδίκη του στα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας.